Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dual listing στο ΧΑ εξετάζει η Ελληνική Τράπεζα

Το ενδεχόμενο παράλληλης εισαγωγής των μετοχών της και στο ΧΑ, στο δρόμο που ”χάραξαν” οι Marfin Popular Bank και Τράπεζα Κύπρου, εξετάζει σύμφωνα με το κυπριακό site Stockwatch, και η Ελληνική Τράπεζα. Έντονος προβληματισμός σε παράγοντες του ΧΑΚ για απώλεια ανταγωνιστικότητας.

Dual listing στο ΧΑ εξετάζει η Ελληνική Τράπεζα
Το ενδεχόμενο παράλληλης εισαγωγής των μετοχών της και στο ΧΑ, στο δρόμο που ”χάραξαν” οι Marfin Popular Bank και Τράπεζα Κύπρου, εξετάζει σύμφωνα με το κυπριακό site Stockwatch, και η Ελληνική Τράπεζα.

Όπως επισημαίνει το site, η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει τους παράγοντες της κυπριακής αγοράς, που βλέπουν το επενδυτικό ενδιαφέρον να μετατοπίζεται μετά την κοινή πλατφόρμα του ΧΑΚ με το ΧΑ.

Ειδικότερα, αναφέρονται δηλώσεις του προέδρου των κυπριακών ΚΕΠΕΥ, κ. Χριστόδουλου Έλληνα, όπου διαπιστώνει διολίσθηση της ανταγωνιστικότητας της αγοράς και σημειώνει: ”Αυτή η πορεία αν συνεχιστεί αντί να δώσει νέα ζωή στο χρηματιστήριο που ήταν ο σκοπός της κοινής πλατφόρμας, ίσως να αποτελέσει και την ταφόπλακά του”.

Απαντώντας στις ανησυχίες των παραγόντων της κυπριακής αγοράς, ο πρόεδρος του ΧΑΚ Γιώργος Κουφάρης, τονίζει: ”Αυτό που εμείς επιθυμούμε είναι να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί ώστε καμία άλλη εταιρεία μας να εισάξει τους τίτλους της σε άλλο χρηματιστήριο. Γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός προγραμματίζεται η ευθυγράμμιση των τελών του χρηματιστηρίου με αυτά της Ελλάδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v