Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Στις κορυφαίες επιλογές ΜΕΤΚΑ και Φουρλής

Στα 31,3 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Φουρλής η HSBC, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 20,5 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ, σε έκθεσή της με τις μετοχικές επιλογές της από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη, όπου διατηρεί και τις δύο εταιρίες στις κορυφαίες επιλογές της.

HSBC: Στις κορυφαίες επιλογές ΜΕΤΚΑ και Φουρλής
Στις κορυφαίες επιλογές της από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη συγκαταλέγει τις μετοχές του Φουρλή και της ΜΕΤΚΑ η HSBC, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με σημερινή (17/10) ημερομηνία, όπου διατηρεί σύσταση ”overweight” για τις δύο μετοχές.

Παράλληλα, ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Φουρλής στα 31,3 ευρώ από 25,5, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 20,5 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ.

Η HSBC εκτιμά ότι οι μετοχές μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν την ισχυρή τους απόδοση για το υπόλοιπο του έτους και τις αρχές του 2008.

Αν και εκτιμά ότι στο διάστημα αυτό οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης θα υπεραποδώσουν, o οίκος θεωρεί ότι οι επιλογές του από τον κλάδο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις στο δ΄ τρίμηνο του 2007 και στο α’ τρίμηνο του 2008.

Αναλυτικότερα για τον Φουρλή, η HSBC αναφέρει πως εμφανίζει ανεπανάληπτες προοπτικές λόγω του franchise των IKEA σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Ο οίκος αναμένει μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή στο 42% για το διάστημα 2006 - 2009, συνεκτιμώντας τις προς τα πάνω αναθεωρήσεις των προβλέψεων για τα IKEA.

Για τη ΜΕΤΚΑ, ο οίκος αναφέρει ότι παραμένει ένα υποσχόμενο όχημα μέσω του οποίου μπορεί κανείς να τοποθετηθεί στην απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας. Η οικονομική επίδοση της ΜΕΤΚΑ χαρακτηρίζεται συνεπής, ενώ επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να εκπληρώνει τις προσδοκίες.

Η μετοχή του Φουρλή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης στα 26,20, ενώ αυτή της ΜΕΤΚΑ στα 18,42 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v