Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές διαχείρισης στο ”Interamerican Σταθερό”

Η Interamerican ανακοινώνει ότι στη διαχείριση της περιουσίας του Α/Κ ”Interamerican Σταθερό” ενσωματώνονται νέες τεχνικές διαχείρισης και αυστηροί κανόνες αξιολόγησης του κινδύνου του χαρτοφυλακίου του, με στόχο την επίτευξη υψηλοτέρων αποδόσεων σε μεσομακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, χωρίς με αυτό να αλλάζει το συντηρητικό προφίλ του Αμοιβαίου Κεφαλαίου.

Αλλαγές διαχείρισης  στο ”Interamerican Σταθερό”
Το Αμοιβαίο κεφάλαιο ”Interamerican Σταθερό”, με μέση απόδοση από το 1992 έως και το 2006 της τάξεως του 10,5% και σωρευτική απόδοση κατά την τελευταία 5ετία (2002 - 2006) 14,1%, μετεξελίσσεται μέσω μιας πιο σύγχρονης και δυναμικής επενδυτικής στρατηγικής.

Συγκεκριμένα, στη διαχείριση της περιουσίας του Α/Κ ”Interamerican Σταθερό” ενσωματώνονται νέες τεχνικές διαχείρισης και αυστηροί κανόνες αξιολόγησης του κινδύνου του χαρτοφυλακίου του, με στόχο την επίτευξη υψηλοτέρων αποδόσεων σε μεσομακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, χωρίς με αυτό να αλλάζει το συντηρητικό προφίλ του Αμοιβαίου Κεφαλαίου.

Η νέα επενδυτική πολιτική έρχεται να εμπλουτίσει και να προσδώσει δυναμική στο χαρτοφυλάκιο του Α/Κ ”Interamerican Σταθερό” προσθέτοντας στα ομόλογα και χρηματικά διαθέσιμα της έως σήμερα σύνθεσής του παράγωγα – συνάλλαγμα και μετοχές. Πλεονεκτήματα της νέας επενδυτικής πολιτικής είναι η ευελιξία στις αγορές ομολόγων, η δυνατότητα τοποθέτησης και σε αγορές του εξωτερικού, η δυνατότητα εκμετάλλευσης της διαφοράς επιτοκίων μεταξύ χωρών – νομισμάτων για την αποκόμιση κερδών, η δυνατότητα επένδυσης σε μετοχές διαφορετικών κρατών και επίτευξης καλυτέρων αποδόσεων με έλεγχο του κινδύνου της επένδυσης.

Το ”Interamerican Σταθερό” παραμένει στην κατηγορία των Ομολογιακών Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Ακόμη, το ”Interamerican Σταθερό” θα διανέμει σε μετρητά κάθε χρόνο μέρισμα, που θα ανέρχεται στο μέσο επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Για τη χρήση 2007 θα διανεμηθεί εισόδημα 4,25% επί της αξίας των μεριδίων σε κάθε μεριδιούχο, το οποίο ο επενδυτής μπορεί να επανεπενδύσει χωρίς κανένα κόστος στο Αμοιβαίο Κεφάλαιο με αγορά επιπλέον μεριδίων.

Το μέρισμα του ”Interamerican Σταθερό” για τα Ταμεία και τα επενδυτικά ασφαλιστικά (Unit Linked) προϊόντα με τα οποία είναι συνδεδεμένο, θα επενδύεται αυτόματα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η MorningStar έχει επιβραβεύσει το Α/Κ ”Interamerican Σταθερό” για την επενδυτική του πρακτική και συνέπεια με τη βαθμολογία των 5 αστεριών, που το κατατάσσει στην πρώτη κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v