Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Βελτιωμένη τάση στα NPLs είδαν οι αναλυτές

Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς γενικά δεν εξέπληξαν τους αναλυτές, αν και κρίνουν θετικά τα στοιχεία για τον σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία ήταν χαμηλότερα για το δ' τρίμηνο.

Πειραιώς: Βελτιωμένη τάση στα NPLs είδαν οι αναλυτές

Οι τάσεις σε ότι αφορά τον ισολογισμό της Τράπεζας Πειραιώς δεν ήταν χειρότερες απ' όσο το γ' τρίμηνο, ωστόσο οι τάσεις στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν καλύτερες, αναφέρει η Credit Suisse σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η τράπεζα. Όπως σημειώνει, ήταν απαραίτητη η αύξηση των προβλέψεων, λόγω του AQR, ωστόσο η κάλυψη είναι πλέον καλύτερη, στο 65% (από 61% τα γ' τρίμηνο). Ο σχηματισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων διαμορφώθηκε στα 87 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο από 332 εκατ. το προηγούμενο, με τη διοίκηση της εταιρείας να σημειώνει την βελτίωση από τις αναδιαρθρώσεις δανείων. Παράλληλα, υπήρξε αρνητικός σχηματισμός στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

Σύμφωνα με την Credit Suisse, η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας θα αποτελούσε καταλύτη για την μετοχή της Πειραιώς.

Η CS διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "neutral" και την τιμή-στόχο των 0,28 ευρώ ανά μετοχή.

Από την πλευρά της, η Morgan Stanley σημειώνει πως οι καθαρές ζημιές που ανακοίνωσε η Τράπεζα για το σύνολο της χρήσης 2015 ήταν υψηλότερες του αναμενόμενου, δεδομένης της αύξησης της κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων το δ' τρίμηνο, ωστόσο ο σχηματισμός των NPLs ήταν σημαντικά χαμηλότερος το δ' τρίμηνο απ' όσο το προηγούμενο.

Παράλληλα, οι εκροές καταθέσεων αντιστράφηκαν το δ' τρίμηνο, με τις καταθέσεις να αυξάνονται κατά 1,8 δις. ευρώ.

Επίσης, αναφέρεται και στην μείωση της εξάρτησης της τράπεζας από το ευρωσύστημα (κατά 2 δις. ευρώ τους πρώτους δυο μήνες του τρέχοντος έτους).

Η Morgan Stanley διατηρεί τη σύσταση "equal-weight" για την Τράπεζα Πειραιώς και την τιμή-στόχο των 0,32 ευρώ ανά μετοχή.

Οι προβλέψεις της Τράπεζας Πειραιώς το δ' τρίμηνο ήταν υψηλότερες του αναμενόμενου, λόγω του AQR, ωστόσο οι προοπτικές της τράπεζας για τη φετινή χρήση είναι καλύτερες, σχολιάζει από την πλευρά της η Wood & Company.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα κέρδη προ προβλέψεων της Πειραιώς θα διαμορφωθούν στο σύνολο της χρήσης στα 1,3 δισ. ευρώ, με τις επισφάλειες στα 900 εκατ. ευρώ, και καθαρά κέρδη 275 εκατ. ευρώ.

Η Wood & Company δίνει σύσταση "hold" για την Πειραιώς, με τιμή-στόχο 0,38 ευρώ ανά μετοχή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v