Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες εταιρίες ”ξεχώρισαν” στο 2ο Greek Roadshow

Απόλυτη ανάγκη αποτελεί η άμεση αλλαγή του φόρου επί των συναλλαγών πριν την έναρξη εφαρμογής της Mifid τονίζουν κορυφαίοι παράγοντες του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο περιθώριο του roadshow στο Λονδίνο. Όπως εκτιμάται οι εργασίες του Roadshow στέφονται με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ποιες εταιρίες ”ξεχώρισαν” στο 2ο Greek Roadshow
Απόλυτη ανάγκη αποτελεί η άμεση αλλαγή του φόρου επί των συναλλαγών πριν την έναρξη εφαρμογής της Mifid τονίζουν κορυφαίοι παράγοντες του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο περιθώριο του road show στο Λονδίνο.

Ειδικότερα όπως τόνιζαν εχθές η ”άμεση κατάργηση του φόρου των συναλλαγών είναι απόλυτη ανάγκη πριν την έναρξη της Mifid, διαφορετικά θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μεταφορά των συναλλαγών από μεγάλες ελληνικές εταιρίες στις νέες πλατφόρμες που θα δημιουργηθούν εντός ευρωπαϊκών ορίων.”

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν οι εργασίες του 2ου Αnnual Greek Roadshow που διοργανώνει το ΧΑ σε συνεργασία με το Blooomberg, με τη συμμετοχή 160 funds τα οποία διαχειρίζονται κεφάλαια άνω των 3 τρισ. ευρώ.

Παράγοντες του Χρηματιστηρίου Αθηνών εκτιμούν ότι το εγχείρημα στέφεται με απόλυτη επιτυχία καθώς η ζήτηση για επαφές με τις διοικήσεις των ελληνικών εταιριών εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 650 one to one συναντήσεις.

Μεταξύ των fund που συμμετέχουν στο φετινό roadshow είναι οι: Fidelity, Citigroup, Merrill Lynch, Morgan Stanley, Fortis, Capital, BNP Paribas, HSBC, Blackrock, Goldman Sachs, Centaurus.

To παρών από τις διοικήσεις των ελληνικών εισηγμένων έχουν δώσει, μεταξύ άλλων, οι: Γ. Προβόπουλος (Τράπεζα Πειραιώς), Κ. Αντωνόπουλος (Intralot), Β. Αναστασάκης (Ιασώ), Π. Τζανετάκης (Μotor Oil), Γ. Περιστέρης (ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ), Β. Φουρλής (Fourlis), Ι. Κρητικός (Attica Συμμετοχών), Τ. Κανελλόπουλος (Τιτάν), Χ. Ιωάννου (J&P Αβαξ), Φ. Καραβιας (Eurobank), Μ. Γιαννόπουλος και Γ. Αρώνης (Alpha Bank), Ι. Κυπρί (Τράπεζα Κύπρου), Δ. Kαλλιτσάντζης (ΕΛΤΕΧ), Λ. Λαυρεντιάδης (Όμιλος Λαυρεντιάδη).

Aξίζει να επισημανθεί πως η μεγαλύτερη ζήτηση για επαφές που είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση ομαδικών παρουσιάσεων σημειώθηκε για τις εταιρίες: ΕΛΤΕΧ, Fourlis, Frigoglass, Ιntralot, ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ και ΟΠΑΠ.

Γ. Φλώκας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v