Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan για ΔΕΗ: ”Ακόμα και 56 € η τιμή, αν...”

Έως και τα 56 ευρώ θα μπορούσε να διαμορφωθεί η αποτίμηση για τη μετοχή της ΔΕΗ, αναφέρει η JP Morgan, εν όψει της ανακοίνωσης του business plan της Επιχείρησης τον Νοέμβριο.

JP Morgan για ΔΕΗ: ”Ακόμα και 56 € η τιμή, αν...”
Έως και τα 56 ευρώ θα μπορούσε να διαμορφωθεί η αποτίμηση για τη μετοχή της ΔΕΗ, αναφέρει η JP Morgan (3/10/2007), εν όψει της ανακοίνωσης του business plan της Επιχείρησης τον Νοέμβριο.

Προς το παρόν ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 30 ευρώ ανά μετοχή (με σύσταση ”overweight”), βάσει της οποίας ”οι αυξήσεις των τιμολογίων αναμένεται να διαμορφωθούν μόνο στο 3,3%”.

Τα σχόλια των αναλυτών για την αναβολή ανακοίνωσης του business plan

Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την απόφαση της ΔΕΗ για αναβολή της ανακοίνωσης του business plan.

Η Citigroup θεωρεί ότι οι εικασίες σχετικά με το περιεχόμενο του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ έχουν ”φουσκώσει” την τιμή της μετοχής της Επιχείρησης, ενώ εκτιμά πως η είδηση της αναβολής της ανακοίνωσης του business plan θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες.

Η HSBC σημειώνει ότι η αναβολή της ανακοίνωσης του business plan αποτελεί μάλλον τροχοπέδη για τη ΔΕΗ, καθώς οι προσδοκίες για το επιχειρησιακό σχέδιο έχουν ήδη προεξοφληθεί στην τιμή της μετοχής της.

Η Eurobank Securities σχολιάζει πως οι καθυστερήσεις στο πολυαναμενόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ είναι αρνητικές για την Επιχείρηση, ωστόσο η διοίκησή της φαίνεται να ευνοεί μια συμβιβαστική λύση, ή τουλάχιστον δίνει μια ευκαιρία να συζητηθούν οι αντιρρήσεις, κάτι που θεωρεί ”λογική κίνηση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v