Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: ”Στον σωστό δρόμο”, λέει η Merrill Lynch

Στην άνοδο κατά 13% της μετοχής της ΔΕΗ μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου αναφέρεται η Merrill Lynch, με έκθεσή της στις 27 Σεπτεμβρίου, στην οποία θέτει τη δίκαιη τιμή για την Επιχείρηση στα 27 ευρώ ανά μετοχή, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

ΔΕΗ: ”Στον σωστό δρόμο”, λέει η Merrill Lynch
Πιστή στο πολύκροτο ”ραντεβού” που είχε προεκλογικά δώσει με την αναθεώρηση της αποτίμησης της ΔΕΗ εμφανίζεται η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου.

Τότε ο οίκος είχε προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις με τα δύο σενάρια για την πορεία του τίτλου - το ένα εκ των οποίων αφορούσε σε νίκη του ΠΑΣΟΚ και το άλλο σε νίκη της Ν.Δ. Σήμερα αυξάνει την τιμή-στόχο και εκτιμά πως η Επιχείρηση βρίσκεται ”στον σωστό δρόμο”.

Αναλυτικότερα, στην άνοδο κατά 13% της μετοχής της ΔΕΗ μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου αναφέρεται η Merrill Lynch, θέτοντας τη δίκαιη τιμή για την Επιχείρηση στα 27 ευρώ ανά μετοχή και διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι η άνοδος αυτή οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις προσδοκίες της αγοράς ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να λύσει μια για πάντα τα τιμολογιακά θέματα της ΔΕΗ.

Η Merrill Lynch θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι θετικό για τη ΔΕΗ και μπορεί να δώσει ώθηση σε βελτιώσεις του ρυθμιστικού πλαισίου, ωστόσο υποστηρίζει ότι οι τρέχουσες προτάσεις έχουν προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό, δεδομένου του ”ράλι” της τιμής της μετοχής.

Αναφορικά με την επίλυση του θέματος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ), η Merrill Lynch σημειώνει πως απαιτείται να γίνουν περαιτέρω κινήσεις και κυρίως να υπάρξει η έγκριση της κυβέρνησης. Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως η ΔΕΗ θα μπορούσε να απολάβει περίπου 400 εκατ. ευρώ ετησίως από τις ΥΚΩ για τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ προβλέπει πως μια τελική απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα θα μπορούσε να ληφθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Η Merrill Lynch εκτιμά πως η πρόταση της ΡΑΕ για τις ΥΚΩ έχει ήδη προεξοφληθεί στη χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ, ενώ επισημαίνει πως στη νέα τιμή-στόχο των 27 ευρώ περιλαμβάνονται 5 ευρώ ανά μετοχή που αφορούν στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 27ης Σεπτεμβρίου στα 26,48 ευρώ.

* Διαβάστε στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό” την προεκλογική έκθεση της Merrill Lynch για τη ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v