Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Πως είδαν οι ΑΧΕ την δικαστική απόφαση

Ως θετική εξέλιξη για τον ΟΠΑΠ χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η G-Tech, με την οποία ζητούνταν να ανασταλεί η εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ της ΟΠΑΠ και της Intralot.

ΟΠΑΠ: Πως είδαν οι ΑΧΕ την δικαστική απόφαση
Ως θετική εξέλιξη τόσο για τον ΟΠΑΠ, όσο και για την Intralot, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η G-Tech, με την οποία ζητούνταν να ανασταλεί η εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ της ΟΠΑΠ και της Intralot.

Πιο αναλυτικά:

Αν και εξακολουθεί να υπάρχει ενδεχόμενο η GTech να προσπαθήσει να ασκήσει έφεση, σίγουρα η απόφαση του Πρωτοδικείου μειώνει μια πιθανή αρνητική προοπτική για τον ΟΠΑΠ, εκτιμά η Deutsche Bank (27/9), η οποία διατηρεί την τιμή στόχο των 30,7 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”buy” για τον Οργανισμό.

Η HSBC σημειώνει πως η απόφαση είναι θετική εξέλιξη για τον ΟΠΑΠ, αφού εξαλείφει τα εμπόδια για την υλοποίηση της συμφωνίας με την Intralot και, το σημαντικότερο, την εγκατάσταση των νέων τερματικών στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων είναι θετική εξέλιξη για την ΟΠΑΠ δεδομένου του πόσο σημαντική είναι η σύμβαση με την Intralot τόσο για τις πωλήσεις όσο και για τα κέρδη της ΟΠΑΠ, αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report (28/9).

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει και η Eurobank Securities την απόφαση του Πρωτοδικείου, ενώ επαναλαμβάνει την σύσταση ”outperform” τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για την Intralot.

Η National Securities-P&K Research, από την πλευρά της, υποστηρίζει πως η απόφαση αυτή είναι σημαντική, καθώς ο ΟΠΑΠ μπορεί να συνεχίσει ”ανενόχλητος” τις διαδικασίες που προβλέπονται από την σύμβασή του με την Intralot. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η σταδιακή αναβάθμιση του τεχνολογικού συστήματος μέχρι τα μέσα του 2008, ενδεχομένως να αποτελέσει θετικό καταλύτη στα μεγέθη που προβλέπει η National Sec.-P&K, λόγω της επίπτωσης που είχαν τα 3.000 τερματικά στα αποτελέσματα β’ τριμήνου του Kino. Η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει την άποψη ότι ο ΟΠΑΠ είναι υποτιμημένος και εκτιμά πως η τεχνολογική αναβάθμιση και η διανομή προμερίσματος θα αποτελέσουν θετικό καταλύτη για την απόδοση της μετοχής βραχυπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v