Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει ο δρόμος για Κοινές Επενδυτικές Μερίδες

Στη σύναψη σχετικών συμβάσεων με τους πελάτες τους μπορούν να προχωρούν τα μέλη του Χρηματιστηρίου σε ό,τι αφορά τις Κοινές Επενδυτικές Μερίδες (ΚΕΜ) σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ΔΣ της ΕΚ το οποίο υπογράμμισε ότι ισχύουν τα αναφερόμενα στη διευκρινιστική εγκύκλιο 32/28.6.2007. Δείτε τις σχετικές αποφάσεις.

Ανοίγει ο δρόμος για  Κοινές Επενδυτικές Μερίδες
Στη σύναψη σχετικών συμβάσεων με τους πελάτες τους μπορούν να προχωρούν τα μέλη του Χρηματιστηρίου σε ό,τι αφορά τις Κοινές Επενδυτικές Μερίδες (ΚΕΜ), σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ΔΣ της ΕΚ το οποίο υπογράμμισε ότι ισχύουν τα αναφερόμενα στη διευκρινιστική εγκύκλιο 32/28.6.2007.

Στις Κοινές Επενδυτικές Μερίδες θα εξειδικεύουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμβαλλομένων μερών.

Όπως ανέφεραν στο euro2day.gr στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τα μέλη του ΧΑ θα πρέπει βάσει της παραπάνω εγκυκλίου να προχωρήσουν – σε περίπτωση που το επιθυμούν – στο άνοιγμα ΚΕΜ για τους πελάτες τους.

Η διαδικασία ανοίγματος μιας ΚΕΜ, τόνιζαν οι ίδιοι, περιγράφεται επακριβώς τόσο στην εν λόγω εγκύκλιο όσο και στη σχετική απόφαση της ΕΚ, δηλαδή δεν εκκρεμεί καμία κανονιστική ρύθμιση.

* Δείτε στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό” όλη την απόφαση 3/403 που αφορά τις κοινές μερίδες, καθώς κια την διευκρινιστική εγκύκλιο 32.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v