Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Επιβεβαίωση αξιολογήσεων από τη Fitch

Τις αξιολογήσεις της μακροπρόθεσμης (A-) και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας (F2) της Alpha Bank επιβεβαίωσε η Fitch. Η προοπτική των αξιολογήσεων (outlook) παραμένει σταθερή, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Thomson Financial News.

Alpha Bank: Επιβεβαίωση αξιολογήσεων από τη Fitch
Τις αξιολογήσεις της μακροπρόθεσμης (A-) και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας (F2) της Alpha Bank επιβεβαίωσε η Fitch, ενώ η προοπτική των αξιολογήσεων (outlook) παραμένει σταθερή, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Thomson Financial News.

Οι αξιολογήσεις αντανακλούν την ενισχυμένη θέση της τράπεζας στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο με αύξηση των μεριδίων αγοράς σε ορισμένα από τα πιο επικερδή κομμάτια της αγοράς, περιορισμό των δαπανών αλλά και καλή λειτουργική κερδοφορία.

Η σταθερή προοπτική των αξιολογήσεων ”αντιπροσωπεύει” την άποψή της Fitch ότι η τράπεζα είναι σε καλή θέση ώστε να επεκτείνει τις δραστηριότητες, ενισχυμένη από το δίκτυο της λιανικής αλλά και τις προσδοκίες ότι τόσο η ελληνική όσο και οι οικονομίες της ΝΑ Ευρώπης θα συνεχίσουν να καταγράφουν σημαντική ανάπτυξη.

Παράλληλα τονίζεται ότι η ρευστότητα της τράπεζας είναι ισχυρή και στηρίζεται μεταξύ άλλων στην καταθετική βάση.

Εν τω μεταξύ, η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς ενδέχεται να αναβαθμιστεί εντός των επόμενων 12 μηνών, εάν συνεχιστεί η αύξηση των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, διατηρηθεί η κερδοφορία και η αποδοτικότητα κόστους και η διατήρηση του προφίλ ρίσκου της, επισημαίνει σε διαφορετική έκθεσή της η Fitch.

Στην παρούσα φάση, η Fitch διατηρεί την αξιολόγηση BBB+ και διατηρεί το θετικό outlook για την τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v