Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έγκριση για Τέρνα Ενεργειακή από το ΔΣ του ΧΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας ”ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.” για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α. Παράλληλα, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών από την ΑΜΚ της Eurobank.

Έγκριση για Τέρνα Ενεργειακή από το ΔΣ του ΧΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας ”ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.” για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• των 61.444.496 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 25η Σεπτεμβρίου 2007.

• των 26.851 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ A.E.”, που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από το προσωπικό του συγκροτήματος. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 26η Σεπτεμβρίου 2007.

• των εκδόσεων Τραπεζικών Ομολόγων, όπως αναφέρονται στον πίνακα που δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών εξέτασε και αποδέχθηκε τις τέσσερις πρώτες αιτήσεις εταιρειών, οι οποίες πληρούν τα σχετικά κριτήρια για την απόκτηση της ιδιότητας του Συμβούλου στην Εναλλακτική Αγορά. Οι εταιρίες αυτές είναι οι εξής:

• ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

• ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ

• PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε

• KΥΚΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την απόκτηση της ιδιότητας του ”Διαπραγματευτή” της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ, του μέλους του ΧΑ ”SOLIDUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v