Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό καμπανάκι στο ΧΑ από τον CEO του FTSE

Ο οίκος FTSE ανακοίνωσε σήμερα ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει σε Watch list και ενδέχεται να υποβιβαστεί από ”Αναπτυγμένη αγορά” σε ”Αναδυόμενη αγορά”.

Ισχυρό καμπανάκι στο ΧΑ από τον CEO του FTSE
Ο οίκος FTSE ανακοίνωσε σήμερα ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει σε Watch list, ενώ ο CEO του διεθνούς οίκου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υποβιβασμού της Σοφοκλέους από ”Αναπτυγμένη αγορά” σε Αναδυόμενη αγορά”.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί σε καθεστώς προηγμένης αναδυόμενης αγοράς στην αναθεώρηση του επόμενου έτους και έχει μακρύ δρόμο για να διατηρήσει το τωρινό καθεστώς αναπτυγμένης αγοράς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του FTSE, Mark Makepeace.

Ο FTSE ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διατηρήσει την Ελλάδα σε κατηγορία παρακολούθησης για πιθανό υποβιβασμό στο πλαίσιο της φετινής, ετήσιας αναθεώρησης της κατηγοριοποίησης της χώρας, λέγοντας ότι ακόμη υπολείπεται πέντε κριτηρίων. Ο όποιος υποβιβασμός θα ανακοινωθεί τον επόμενο χρόνο και θα τεθεί σε εφαρμογή το 2009.

”Υπάρχει πραγματική πιθανότητα η Ελλάδα να υποβιβαστεί”, είπε ο Mark Makepeace, διευθύνων σύμβουλος της FTSE, σε συνέντευξή του στο Reuters την Πέμπτη, προσθέτοντας: ”Σημειώνουν πρόοδο και εμφανώς έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν ακόμη”, πρόσθεσε.

---- Αλλαγές στους ευρωπαϊκούς δείκτες FTSE

Όπως αναφέρει η Eurobank Sec στο πρωινό report (20/09) ο ΟΤΕ και η Eurobank μεταφέρθηκαν στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap) από το δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) με στάθμιση 75%.

Αντίθετα, ο ΟΠΑΠ υποβαθμίστηκε από το δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης στο δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης με στάθμιση 75%.

Παράλληλα οι εταιρίες Τ. Ταμιευτήριο (στάθμιση 40%), Alapis (50%), Lamda Development (50%), ANEK (100%) και Βlue Star (50%) συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά στο δείκτη Small Cap, από τον οποίο ”διαγράφεται” η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι μεταβολές θα ισχύσουν από την αυριανή συνεδρίαση της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v