Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καπράλος: Σε watch list του FTSE παραμένει το ΧΑ

Σε watch list διατηρεί το Χ.Α. ο οίκος FTSE, δηλώνει ο κ. Σπ. Καπράλος σε συνέντευξή του στη ”Ναυτεμπορική”, ενώ για την αγορά παραγώγων τονίζει ότι θα εξεταστεί η συνεργασία με κάποιο από τα μεγάλα χρηματιστήρια παραγώγων του εξωτερικού. Παράλληλα εξηγεί γιατί η ΕΝΑ δεν θα έχει την ”τύχη” της ΝΕΧΑ.

Καπράλος: Σε watch list του FTSE παραμένει το ΧΑ
Σε watch list διατηρεί την ελληνική αγορά ο οίκος FTSE, όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα σε σχετική ”έκθεση”, καθώς η Σοφοκλέους φαίνεται να μην πληροί ορισμένα κριτήρια, δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Ναυτεμπορική” ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος.

Ο ίδιος δεν αποκλείει συνεργασία με κάποιο από τα μεγάλα χρηματιστήρια παραγώγων του εξωτερικού και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) έχει τα εχέγγυα να μην καταστεί μια νέα ΝΕΧΑ.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Καπράλος για το θέμα της αξιολόγησης ”αναμένεται πράγματι μία ανακοίνωση στην οποία ο οίκος FTSE θα δηλώνει πως η ελληνική αγορά εξακολουθεί να μην πληροί κάποια από τα βασικά κριτήρια και ως εκ τούτου παραμένει σε watch list έως την επόμενη αξιολόγηση.

Εάν έως τότε παραμείνουν οι εκκρεμότητες, τότε θα ακολουθήσει υποβάθμιση της αγοράς μας”.

Εκφράζει ωστόσο την άποψη ότι δεν θα υπάρξει υποβάθμιση καθώς ”με την εφαρμογή της Οδηγίας Μifid, τα περισσότερα από αυτά τα διαφορετικά στοιχεία θα εκλείψουν”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αγορά παραγώγων τονίζει πως ”θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλλουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς των παραγώγων”, αναφέροντας ωστόσο ότι θα εξεταστεί η ”συνεργασία μας με κάποιο από τα μεγάλα χρηματιστήρια παραγώγων του εξωτερικού”.

Σε ό,τι αφορά την ΕΝΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: ”Αυτό που με κάνει πιο αισιόδοξο για την πορεία της ΕΝΑ σε σχέση με τη ΝΕΧΑ είναι το γεγονός ότι, στην περίπτωση της ΕΝΑ, ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές, γίνεται προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια αγορά ευέλικτη με το ελάχιστο απαιτούμενο ρυθμιστικό πλαίσιο και να κρατήσουμε το κόστος για τις εισηγμένες επιχειρήσεις σε χαμηλά επίπεδα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v