Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pantelakis Sec: Οι τιμές-στόχοι για τις συστημικές τράπεζες

Ποιους θεωρεί καταλύτες για την κερδοφορία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών η χρηματιστηριακή. Οι τιμές-στόχοι και οι συστάσεις. Oι κορυφαίες επιλογές της στον τραπεζικό κλάδο. Οι προβλέψεις για τα κέρδη φέτος.

Pantelakis Sec: Οι τιμές-στόχοι για τις συστημικές τράπεζες

Οι μετοχές Εθνικής και Alpha Bank αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Pantelakis Sec μεταξύ των τραπεζών, σύμφωνα με σχετικό report.

H χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 3,2 ευρώ για τη μετοχή της Alpha με σύσταση overweight, ενώ για την Εθνική η τιμή-στόχος τίθεται στo 0,45 ευρώ (σύσταση overweight).

H Pantelakis Sec βλέπει τη Eurobank στo 1,12 ευρώ (σύσταση Neutral) και την Τράπεζα Πειραιώς στo 0,30 ευρώ, με σύσταση Neutral.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως καταλύτες για την κερδοφορία των τραπεζών τη μείωση της εξάρτησης από τον ακριβό ELA, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων αλλά και την ανάκαμψη στις προμήθειες (fees).

Για φέτος η χρηματιστηριακή προβλέπει καθαρά κέρδη 331 εκατ. για την Alpha και 132 εκατ. για την Εθνική.

Σε ό,τι αφορά στην καθαρή κερδοφορία της Eurobank, εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί φέτος στα 172 εκατ. Για την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει καθαρά κέρδη 99 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, η ανάκαμψη των τραπεζών συνδέεται με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την Pantelakis Sec, τους επόμενους μήνες η κυβερνητική πλειοψηφία και ο μεταρρυθμιστικός ζήλος της θα δοκιμαστούν σοβαρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v