Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EK: Πρωτόκολλο συνεργασίας με Ντουμπάι

Υπογράφηκε σήμερα διμερές Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος και της Εποπτικής Αρχής του Ντουμπάϊ.

EK: Πρωτόκολλο συνεργασίας με Ντουμπάι
Υπογράφηκε σήμερα διμερές Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος και της Εποπτικής Αρχής του Ντουμπάϊ.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν ο κ. Αλέξιος Πιλάβιος, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος και ο κ. David Knot, Διευθύνων Σύμβουλος της Εποπτικής Αρχής του Ντουμπάϊ (DFSA), στα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στην Αθήνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εποπτικής Αρχής του Ντουμπάϊ, κ. David Knott δήλωσε: ”Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος είναι ένα σημαντικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (Ιnternational Organisation for Securities Commissions- IOSCO) και έχει συμβάλλει σημαντικά στις εργασίες της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (Committee of European Securities Regulators-CESR), υιοθετώντας και εναρμονίζοντας τα διεθνή πρότυπα στην Ευρώπη και συνεχίζοντας να καθιερώνει υψηλής ποιότητας πρότυπα για την κανονιστική ρύθμιση των κεφαλαιαγορών. Αυτό καθεαυτό, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, που αναγνωρίζει την σημασία της συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις δύο εποπτικές αρχές.”

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος και η Εποπτική Αρχή του Ντουμπάϊ είναι συμβαλλόμενα μέρη του Πολυμερούς Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της IOSCO, έχοντας ικανοποιήσει τα υψηλότερα πρότυπα συνεργασίας και παροχής συνδρομής μεταξύ των μελών της ΙΟSCO. Αυτή η συνεργασία και παροχή συνδρομής ενδυναμώνονται με τη σημερινή υπογραφή της διμερούς συμφωνίας που αντικατοπτρίζει τις υποχρεώσεις καθεμιάς αρχής για την κανονιστική ρύθμιση των αγορών κινητών αξιών.

Καθώς οι ελληνικές εταιρίες δραστηριοποιούνται στο Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο του Ντουμπάϊ, αυτή η διμερής σχέση θα αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία καθώς και οι δύο εποπτικές αρχές βασίζονται στην ποιότητα των κανονιστικών προτύπων που έχουν υιοθετηθεί στην επικράτεια της κάθε αρχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v