Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Πείτε ”ναι” στην MIG, λέει και η HSBC

Τη συμβουλή της για αποδοχή της πρότασης που έχει υποβάλει η MIG για τη Vivartia δίνει η HSBC σε flash note της με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, όπου αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο των 17,7 ευρώ στα 25 ευρώ και υποβαθμίζει τη σύσταση σε ”underweight” από ”neutral”.

Vivartia: Πείτε ”ναι” στην MIG, λέει και η HSBC
Και η HSBC μετά την προχθεσινή έκθεση της EFG Eurobank Sec. προτείνει την αποδοχή της πρότασης της MIG εκ μέρους των μετόχων της Vivartia.

Αναλυτικά, η HSBC σε flash note της με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, αναφέρει πως με βάση τα 25 ευρώ ανά μετοχή η Vivartia αποτιμάται στο 1,8 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι με δεδομένο ότι οι κ. Δασκαλόπουλος και Θεοδωρόπουλος θα κρατήσουν για τον εαυτό τους ένα ποσοστό, η MIG μπορεί συνολικά να καταβάλει 1,7 δισ. ευρώ.

Η συμφωνηθείσα τιμή είναι ”περισσότερο από πλήρης”, αναφέρει ο οίκος, παρέχοντας 36% premium έναντι της τιμής και 41% έναντι της τιμής-στόχου που δίνει ο ίδιος για τη μετοχή.

Η HSBC αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο των 17,7 ευρώ στα 25 ευρώ και υποβαθμίζει τη σύσταση σε ”underweight” από ”neutral”, καθώς, όπως αναφέρει, με τόσο μεγάλη αναπροσαρμογή της τιμής η απόδοση εμφανίζεται πολύ μικρή για να δικαιολογεί την προηγούμενη σύσταση (”neutral”).

H μετοχή της Vivartia ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 12ης Σεπτεμβρίου στα 24,94 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v