Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλακτική Αγορά: Σε τροχιά εισόδου 3 εταιρίες

Τουλάχιστον τρεις εισαγωγές εταιριών στη νέα ημιεποπτευόμενη αγορά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με την επωνυμία Εναλλακτική Αγορά, αναμένει η διοίκηση του Χ.Α. έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Μεταξύ αυτών, όπως έχει γράψει ήδη το euro2day.gr, περιλαμβάνεται η εταιρία επεξεργασίας προϊόντων μαστίχας με το γνωστό εμπορικό σήμα Mastiha Shop.

Εναλλακτική Αγορά: Σε τροχιά εισόδου 3 εταιρίες
Τουλάχιστον τρεις εισαγωγές εταιριών στη νέα ημιεποπτευόμενη αγορά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με την επωνυμία Εναλλακτική Αγορά, αναμένει η διοίκηση του Χ.Α. έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Ήδη τρεις - πέντε εταιρίες έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τράπεζες ή με ΑΧΕΠΕΥ για την ανάληψη του έργου του συμβούλου και αναμένουν την τυπική έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της νέας αγοράς προκειμένου να υπογράψουν τις συμβάσεις.

Από αυτές, οι τρεις αναμένεται να έχουν υπογράψει μέχρι το τέλος του μήνα και επομένως διαθέτουν προβάδισμα ώστε να αποτελέσουν τις πρώτες δημόσιες εγγραφές για την εισαγωγή των μετοχών τους στην Εναλλακτική Αγορά.

Μεταξύ αυτών, όπως έχει γράψει ήδη το euro2day.gr, περιλαμβάνεται η εταιρία επεξεργασίας προϊόντων μαστίχας με το γνωστό εμπορικό σήμα Mastiha Shop.

Ενδιαφέρον για την Εναλλακτική Αγορά έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 10 εταιρίες σύμφωνα με στελέχη του Χ.Α., οι περισσότερες εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα εμπορίου.

Το κόστος εισαγωγής και διαπραγμάτευσης για έναν χρόνο υπολογίζεται στις 11.500 ευρώ, σε σχέση με κόστος 18.500 ευρώ που είναι σήμερα για μια εταιρία με κεφαλαιοποίηση 20 εκατ. ευρώ, που διαπραγματεύεται στην κατηγορία της μεσαίας - μικρής κεφαλαιοποίησης.

Για να ενταχθεί μία εταιρία στη νέα αγορά απαιτείται, μεταξύ άλλων, να έχει ελάχιστα ίδια κεφάλαια 1 εκατ. ευρώ, να έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για τουλάχιστον δύο χρήσεις πριν από την έγκριση διαπραγμάτευσης, ενώ δίνεται και δυνατότητα εισαγωγής και με μία οικονομική χρήση, κατόπιν επαρκούς τεκμηρίωσης από τον σύμβουλο εισαγωγής.

Επίσης, η εταιρία μπορεί να έχει και ζημιογόνες χρήσεις, αλλά εφόσον υπάρχουν, οι συσσωρευμένες ζημίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 50% των ιδίων κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v