Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Στα 26 € ο στόχος για ΟΤΕ

Στα 26 ευρώ αποτιμά η Merril Lynch τον ΟΤΕ, σύμφωνα με την έκθεσή της για την ευρωπαϊκή ευρυζωνικότητα με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου, ενώ επισημαίνει ως εξέλιξη την αύξηση της δραστηριότητας των εναλλακτικών παρόχων και προβλέπει την αύξηση διείσδυσης της ευρυζωνικότητας.

Merrill Lynch: Στα 26 € ο στόχος για ΟΤΕ
Στα 26 ευρώ αποτιμά η Merril Lynch τον ΟΤΕ, σύμφωνα με την έκθεσή της για την ευρωπαϊκή ευρυζωνικότητα με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση, για τον ΟΤΕ επισημαίνεται, ότι τα ρίσκα στην πραγματοποίηση της ”πρόβλεψής” της σχετίζονται με την σημαντική ισχύ της ΕΕΤΤ που με τη σειρά της αυξάνει την ισχύ των εναλλακτικών παρόχων και οδηγεί σε ταχύτερη μείωση των εσόδων από τη σταθερή τηλεφωνία, με την πιθανότητα η διοίκηση του ΟΤΕ να μην υλοποιήσει αποτελεσματικά τα σχέδια αναδιάρθρωσης της σταθερής τηλεφωνίας, με τον πολιτικό κίνδυνο η κυβέρνηση να μην υποστηρίξει την περαιτέρω αναδιάρθρωση και με την εκ μέρους της κυβέρνησης διάθεση ποσοστού του ΟΤΕ στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά την ευρυζωνικότητα, ο οίκος αναμένει ότι ο ΟΤΕ θα παραμείνει ανταγωνιστικός και θα διατηρήσει ισχυρό μερίδιο αγοράς. Η διοίκηση του ΟΤΕ γνωρίζει τη σημασία που έχει η ευρυζωνικότητα στην αντικατάσταση της σταθερής τηλεφωνίας σημειώνει η Merril Lynch, προσθέτοντας ότι αν και ο Οργανισμός διατήρησε υψηλό μερίδιο νέων συνδέσεων αυτές ήταν κατώτερες αυτών του δ΄ τριμήνου.

Συνολικά σχετικά με την κατάσταση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, εκτίμηση της Merril Lynch είναι ότι η δραστηριότητα γύρω από τους αδεσμοποίητους τοπικούς βρόγχους κινείται ανοδικά, ενώ πρόβλεψή της είναι ότι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας θα αναπτυχθεί γρήγορα στην ελληνική αγορά ώστε να φτάσει το 1,9 εκατ. συνδρομητές έως το 2009 (ποσοστό 47% έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου του 67% και έναντι του σημερινού 19,5%).

Η μετοχή του Οργανισμού ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 23,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v