Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέες τιμές-στόχοι από Marfin-EFG Sec.

Στα 51,7 ευρώ θέτει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Eurobank Sec. σε έκθεση (04/09) επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”Outperform”. Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής τα λειτουργικά έσοδα από τις κύριες δραστηριότητες της τράπεζας το 2007 θα αυξηθούν κατά περίπου 44%. ”H Εθνική παραμένει η κορυφαία μας επιλογή” τονίζει η Marfin-Egnatia.

Εθνική: Νέες τιμές-στόχοι από Marfin-EFG Sec.
Στα 51,7 ευρώ θέτει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Eurobank Sec σε έκθεση (04/09) επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”Outperform”.

Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής τα λειτουργικά έσοδα από τις κύριες δραστηριότητες της τράπεζας το 2007 θα αυξηθούν κατά περίπου 44%, ”οδηγούμενα” από την αύξηση κατά 37% των καθαρών εσόδων από τόκους, την αυξημένη συμβολή των δραστηριοτήτων από τη ΝΑ Ευρώπη, αλλά και μια βελτίωση του δείκτη κόστους προς έσοδα στο 47%.

Το P/E της Εθνικής για το 2008 εκτιμάται στο ελκυστικό 11,5, ενώ των κύριων ανταγωνιστών στο 12,4, υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή.

Αρκούντως σημαντική θεωρεί τη συμβολή της Finansbank, στην πολύ καλή πορεία της τράπεζας, καθώς κατόρθωσε να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά της Τουρκίας. Η αύξηση των υποκαταστημάτων της ανά την Τουρκία (”προσέθεσε” 942 σε διάστημα 12 μηνών), αποτελεί ένα μόνο μέρος της θετικής της πορείας, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Καθ’ όλα εντυπωσιακή, δε, κρίνει την αύξηση των πωλήσεων πιστωτικών κρατών, καθώς σε ένα 12μηνο διαμορφώθηκε στο 154%.

Σημειώνεται ότι ο οίκος αναμένει ότι η συνολική συμβολή τόσο της Τουρκίας όσο και εν γένει των αναδυόμενων αγορών στη συνολική παροχή δανείων της Εθνικής, θα υπερβεί στο 37% έως το 2010.

Εν τω μεταξύ, η Marfin Analysis, σε σημερινή της έκθεση ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής στα 52,5 ευρώ από 52 ευρώ, διατηρώντας σύσταση ”buy” ενώ επισημαίνει ότι η μετοχή είναι η κορυφαία της επιλογή.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί ότι εάν δεν συμπεριληφθούν τα έκτακτα κέρδη από την πώληση της συμμετοχής της ΕΤΕ στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν κατά 40,9% σε ετήσια βάση, στα 797,7 εκατ. ευρώ.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Marfin αυξάνει τις προβλέψεις της για τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και τα λειτουργικά έξοδα της Εθνικής.

Η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου στα 44,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v