Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: ”Στήριγμα” η εκλογή της ΝΔ δηλώνει η Morgan

Ο βασικός καταλύτης για τη μελλοντική πορεία του ΟΤΕ δεν είναι άλλος από την έκβαση των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου, όπως σημειώνει η Morgan Stanley, σε έκθεσή της (30/8, ”General Elections: A Risk-Return Approach”). Ενίσχυση 25% της μετοχής εάν εκλεγεί η Ν. Δημοκρατία και πτώση 15% εάν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ προβλέπει ο διεθνής οίκος.

ΟΤΕ: ”Στήριγμα” η εκλογή της ΝΔ δηλώνει η Morgan
Ο βασικός καταλύτης για τη μελλοντική πορεία του ΟΤΕ δεν είναι άλλος από την έκβαση των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου, όπως σημειώνει η Morgan Stanley, σε έκθεσή της (30/8, ”General Elections: A Risk-Return Approach”).

Ενίσχυση 25% της μετοχής εάν εκλεγεί η Ν. Δημοκρατία και πτώση 15% εάν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ προβλέπει ο διεθνής οίκος.

Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση ”overweight”, με την τρέχουσα τιμή-στόχο να βρίσκεται στα 26 ευρώ. Όμως, όπως σημειώνει σε εκτενή ανάλυσή του, σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Ν. Δημοκρατίας, η μετοχή του ΟΤΕ μπορεί να φτάσει έως και τα 29,2 ευρώ, δηλαδή να ενισχυθεί κατά 25% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η διατήρηση στην εξουσία της Ν. Δημοκρατίας μεταφράζεται για τον ΟΤΕ σε συνέχιση του προγράμματος συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, μείωσης προσωπικού αλλά και του προγράμματος ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Σε περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ, και παρά το γεγονός ότι η Morgan Stanley δεν θεωρεί ότι όλα τα θετικά στοιχεία του προγράμματος αναδιάρθρωσης του Οργανισμού θα πάψουν να υφίστανται, αναμένει διαμόρφωση της μετοχής μεταξύ 20 και 21 ευρώ, ήτοι πτώση 15% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Τι σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ

Η υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου και ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τις εκτιμήσεις ξένης τράπεζας για την πορεία της μετοχής του ΟΤΕ μετά τις εκλογές, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής του ΟΤΕ, που συνέβαλε καθοριστικά στην αρνητική πορεία του οργανισμού και είναι συνυπεύθυνος για το σκάνδαλο εξαγοράς της εταιρείας ”Γερμανός” από την Cosmote, ενεπλάκη, ως μη όφειλε, στην πολιτική αντιπαράθεση.

Μιλώντας σε ξένους επενδυτές, προέβλεψε αρνητικές επιπτώσεις για τον ΟΤΕ εάν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ, υπονομεύοντας με τον τρόπο αυτό, τόσο την τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, όσο και την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, ξένη μεγάλη τράπεζα, όλως συμπτωματικώς (!), προβλέπει αύξηση της τιμής της μετοχής του ΟΤΕ αν εκλεγεί η Ν.Δ. και μείωση εάν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ.

Το παιχνίδι είναι στημένο και βρώμικο, αφορά δε, προφανώς, τις επερχόμενες εκλογές. Η Ν.Δ. και τα στελέχη της ασκούν, για μία ακόμη φορά, πολιτική σε βάρος της χώρας και του ΟΤΕ, βρίσκοντας ή αναζητώντας συμπαραστάτες στο εξωτερικό για το ”έργο” τους αυτό. Το βέβαιο είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα ανακόψει την πορεία απαξίωσης του ΟΤΕ, την οποία επιμελήθηκε επί 3,5 χρόνια η κυβέρνηση με εντολοδόχο τον εκλεκτό του πρωθυπουργού κ. Βουρλούμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v