Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σε neutral από buy τον ”κόβει” η G. Sachs

Σε ”neutral” από ”buy” υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΤΕ η Goldman Sachs σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου, ενώ προχωρά και σε περικοπή της τιμής-στόχου στα 24,1 από 25,26 ευρώ. Προτιμά τη Forthnet, για την οποία η τιμή-στόχος αναβαθμίζεται ελαφρά. Στα 25,1 ευρώ η τιμή-στόχος για Cosmote.

ΟΤΕ: Σε neutral από buy τον ”κόβει” η G. Sachs
Σε ”neutral” από ”buy” υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΤΕ η Goldman Sachs σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου, ενώ προχωρά και σε περικοπή της τιμής-στόχου στα 24,1 από 25,26 ευρώ.

Ο οίκος προχωρά επίσης σε αφαίρεση του τίτλου του ΟΤΕ από την Investment List, ενώ στο σχόλιό του για την απόφαση της υποβάθμισης αναφέρεται σε ανησυχίες που αφορούν ”στην πολιτική και στη σταθερή τηλεφωνία”.

Κατά την εκτίμηση της Goldman Sachs, οι εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου θα έχουν βαρύνουσα σημασία σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στον Οργανισμό όπως οι τυχόν εθελούσιες έξοδοι, οι αναμορφώσεις στο συνταξιοδοτικό, οι μειώσεις του προσωπικού, μια πιθανή εξαγορά της Cosmote και μια πιθανή ιδιωτικοποίηση.

Αντιθέτως με την απαισιοδοξία για τον Οργανισμό, ο οίκος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε ό,τι αφορά τον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό κλάδο, τη Forthnet για την οποία είναι κατηγορηματικά ”αγοραστής” και για την οποία αναφέρει πως τα ισχυρά αποτελέσματα υποστηρίζουν τη θετική στάση.

Ο οίκος προχωρά και σε μικρή αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της εταιρίας στα 13,1 από 12,59 ευρώ.

Παράλληλα, η Goldman Sachs αναπροσαρμόζει υψηλότερα και την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Cosmote, στα 25,1 ευρώ από 24,22 ευρώ, λόγω αναβάθμισης των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της εταιρίας, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα α’ εξαμήνου. Ωστόσο, διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 24 ευρώ, ενώ αυτή της Forthnet στα 10,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v