Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδο... Ευρώπης επιτρέπουσας, αναμένουν οι ΑΧΕ

Αισιόδοξες για την σημερινή συνεδρίαση στην ελληνική αγορά εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές στα πρωινά τους reports, επισημαίνοντας ότι και σήμερα η εγχώρια διάθεση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών. Κλειστή η Wall Street λόγω του Labour Day.

Ανοδο... Ευρώπης επιτρέπουσας, αναμένουν οι ΑΧΕ
Τι αναμένεται για σήμερα: Περισσότερο ήσυχη αναμένεται αυτή η εβδομάδα υπό το πρίσμα και της περάτωσης των ανακοινώσεων τριμήνου, αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, ενώ επίπεδα προς ανοδικά αναμένει το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς η Proton, η οποία εκτιμά ότι αυτό θα είναι αντίστοιχο των τάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πιθανότατα σε θετικό έδαφος αναμένει η Alpha Finance να ξεκινήσει η αγορά, επισημαίνοντας ωστόσο πως το βλέμμα της θα είναι στραμμένο στις ξένες αγορές αι συγκεκριμένα στις ευρωπαϊκές, αφού η Wall Street θα παραμείνει κλειστή, λόγω του ”Labour Day”.

Τόνωση θα εξακολουθήσει να παρέχει στην αγορά το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον, επισημαίνει η Εθνική- P&K, ενώ σε θετικό έδαφος θεωρεί πιθανό η Eurocorp να οδηγήσει τις ελληνικές μετοχές η εταιρική κερδοφορία, όπως εμφανίστηκε στο εξάμηνο.

Τι έγινε την Παρασκευή, 31 Αυγούστου: Η άνοδος τόσο των ευρωπαϊκών αγορών όσο και της Wall Street που πυροδοτήθηκε απο τις εξαγγελίες Μπους για έξοδο από την κρίση των στεγαστικών δανείων, αναπτέρωσε το ηθικό των επενδυτών και ευθύνεται για τα θετικά πρόσημα. Η ελληνική αγορά ακολούθησε την τάση, κλείνοντας κατά 1,5% υψηλότερα στις 4.913 μονάδες.

Όπως αναφέρει η Eurobank Sec, η ελληνική αγορά την προηγούμενη εβδομάδα εμφάνισε εβδομαδιαία κέρδη 2,3%, λόγω κυρίως των καλών αποτελεσμάτων εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v