Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ABN Amro: Σύσταση ”αγορά” για ΔΕΗ

Αγορά συστήνει για τη μετοχή της ΔΕΗ ο επενδυτικός οίκος ABN Amro στην έκθεσή του με ημερομηνία 29 Αυγούστου, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου. Σημείο κλειδί για την πορεία της εταιρίας, σύμφωνα με τους αναλυτές, η λήψη του ποσού των 160 εκατ. ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση (PSO).

ABN Amro: Σύσταση ”αγορά” για ΔΕΗ
Τη σύσταση ”αγορά” δίνει για τη μετοχή της ΔΕΗ ο επενδυτικός οίκος ABN Amro, στην έκθεσή του με ημερομηνία 29 Αυγούστου, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου από την εταιρία.

Τα βασικά σημεία στα οποία αναφέρεται η ABN Amro στην έκθεσή της, αφορούν στην αύξηση των εσόδων κατά 10%, εξαιτίας της αύξησης των τιμών κατά 5% τον Ιούλιο του 2001, αλλά και την αντίστοιχη ανοδική πορεία του ποσοστού κατανάλωσης κατά 6,9%, που υπερέβη τις εκτιμήσεις της ABN Amro για 3%.

Επιπλέον, η αύξηση των EBITDA κερδών της ΔΕΗ κατά 23,8% ήταν χαμηλότερη από τις προσδοκίες της ABN που υπολόγιζε το ποσοστό στο 38%, καθώς στις εκτιμήσεις για το έτος συμπεριλαμβάνεται και το ποσό των 160 εκατ. ευρώ, (PSO) που αναμένεται να λάβει η ΔΕΗ από την κυβέρνηση.

Η ABN Amro αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τη ΔΕΗ το 2002, καθώς η αύξηση του ποσοστού κατανάλωσης ήταν υψηλότερη από τις εκτιμήσεις, ενώ και οι δαπάνες από τόκους μειώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο από ό,τι αναμενόταν.

Ωστόσο η ABN Amro επισημαίνει ότι η πιθανή μη καταβολή του ποσού των 160 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση, αλλά και η αύξηση των πετρελαϊκών τιμών, είναι πιθανό να πλήξει τα EBITDA κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v