Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: ”Εύσημα” από αναλυτές για το 6μηνο (upd)

Με ευνοϊκά σχόλια υποδέχθηκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου της Marfin Popular Bank τονίζοντας ότι διαμορφώθηκαν υπεράνω των προσδοκιών, ενώ ξεχωρίζουν τη συνεισφορά της MIG, τα υψηλότερα των προβλέψεων καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και την επικείμενη θετική αναθέωρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του 2007, αλλά του τριετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου 2008 – 2010.

MPB: ”Εύσημα” από αναλυτές για το 6μηνο (upd)
Με ευνοϊκά σχόλια υποδέχθηκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου της Marfin Popular Bank τονίζοντας ότι διαμορφώθηκαν υπεράνω των προσδοκιών, ενώ ξεχωρίζουν τη συνεισφορά της MIG, τα υψηλότερα των προβλέψεων καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και την επικείμενη θετική αναθέωρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του 2007, αλλά και του τριετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου 2008 – 2010.

H Deutsche Bank σε έκθεση (29/08) με τίτλο ”Αnother strong set of results” υπογραμμίζει ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου της MPB διαμορφώθηκαν κατά 51% ανώτερα των προβλέψεων κυρίως λόγω της σημαντικής συνεισφοράς της MIG, των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους, τις χαμηλότερες προβλέψεις και τη φορολογία.

Κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αναβαθμίζουμε υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της τράπεζας, κατά 22% για το 2007, 14% το 2008 και 13% το 2009, τονίζει ο διεθνής οίκος.

Η Deutsche Bank διατηρεί την τιμή – στόχο των 13 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της MPB.

Από την πλευρά της η KBW σε report (29/08) χαρακτηρίζει ισχυρά τα μεγέθη του β΄ τριμήνου τονίζοντας με τη σειρά της την ιδιαίτερα θετική συμβολή της MIG, τα υπεράνω των εκτιμήσεων καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και την ενίσχυση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου.

Η KBW επαναδιατυπώνει την τιμή – στόχο των 12 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Marfin Popular Bank η Alpha Finance υπογραμμίζοντας την οργανική ανάπτυξη αλλά και την βελτίωση στα κόστη.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ακόμη ως θετικά στοιχεία, την διεύρυνση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου, την ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων αλλά και την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της τράπεζας.

Από την πλευρά της η National Sec. – P&K επισημαίνει ότι τα καθαρά κέρδη της MPB υπερέβησαν όλες τις προσδοκίες, ενώ τονίζει την αναμενόμενη ανοδική αναθεώρηση των στόχων τόσο για τα κέρδη του 2007 όσο και για το τριετές Επιχειρησιακό Σχέδιο 2008-2010.

Η Proton τονίζει ότι οι χορηγήσεις της MPB στην επιχειρηματική πίστη ενισχύθηκαν κατά 44%, στα στεγαστικά δάνεια κατά 80%, ενώ ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων κινήθηκε πτωτικά.

H ΗSBC διατηρεί την τιμή – στόχο των 9,4 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της MPB επισημαίνοντας ότι τα επαναλαμβανόμενα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν κατά 4,3% χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της.

Παράλληλα επισημαίνει την ενίσχυση των χορηγήσεων και των καταθέσεων της τράπεζας αλλά και τη μείωση των spreads ως αποτέλεσμα της επιθετικής εμπορικής πολιτικής που ακολουθεί αλλά και των ελκυστικών προϊόντων που προσφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v