Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πτώση κερδών στο εννεάμηνο βλέπει η IBG

Η IBG εκτιμά ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει πτώση κερδών 31% στα 54 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, λόγω μειωμένων EBITDA και υψηλότερων δαπανών απόσβεσης λόγω των δικαιωμάτων για μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων.

ΟΤΕ: Πτώση κερδών στο εννεάμηνο βλέπει η IBG

Κέρδη 65 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο και 166 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο θα ανακοινώσει ο όμιλος ΟΤΕ, σύμφωνα με προβλέψεις της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο στα 8,5 ευρώ για τη μετοχή. 

Οπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, αναμένονται μέτρια αποτελέσματα για το γ' τρίμηνο, αντανακλώντας τις επιπτώσεις των capital controls στις εγχώριες δραστηριότητες και το δύσκολο περιβάλλον από πλευράς ανταγωνισμού σε Ρουμανία και Αλβανία.

Η IBG εκτιμά ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει πτώση κερδών 31% στα 54 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, λόγω μειωμένων EBITDA και υψηλότερων δαπανών απόσβεσης λόγω των δικαιωμάτων για μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων. 

Για τα έσοδα, η χρηματιστηριακή προβλέπει μικρή πτώση 1,4% σε ετήσια βάση στο εννεάμηνο, στα 2,86 δισ. ευρώ. Στο τρίμηνο αναμένεται να εμφανίζει έσοδα 968 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2%. 

Ο ΟΤΕ αναμένεται να δημοσιεύσει αποτελέσματα στις 5 Νοεμβρίου, πριν το άνοιγμα της αγοράς. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v