Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Τι εκτιμά για το τρίμηνο ΟΤΕ και Cosmote

Αύξηση καθαρών κερδών 55% για τον ΟΤΕ και 11% για την Cosmote προβλέψπει η HSBC, σε εκθέσεις της με ημερομηνία 21/8. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή του ΟΤΕ και ”overweight” για αυτήν της Cosmote.

HSBC: Τι εκτιμά για το τρίμηνο ΟΤΕ και Cosmote
Αύξηση καθαρών κερδών β’ τριμήνου κατά 55% στα 174 εκατ. ευρώ, αναμένει για τον ΟΤΕ η HSBC, σε σημερινή της έκθεση, όπου διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για τον οργανισμό και την τιμή στόχο στα 22,70 ευρώ ανά μετοχή.

Η εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας, στηρίζεται και σε σημαντικά χαμηλότερη φορολόγηση του Οργανισμού, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Όσον αφορά το α’ εξάμηνο του ΟΤΕ, η HSBC προβλέπει άνοδο των ενοποιημένων καθαρών κερδών κατά 42% στα 315 εκατ. ευρώ, από 222 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με αύξηση 8% στις ενοποιημένες πωλήσεις και τα EBITDA (στα 3,053 δισ. ευρώ και 1,116 δισ. ευρώ αντίστοιχα).

Σε ξεχωριστή έκθεση για την Cosmote, ο οίκος προβλέπει αύξηση πωλήσεων β’ τριμήνου κατά 35% στα 729 εκατ. ευρώ και άνοδο 11% για τα καθαρά κέρδη, στα 90 εκατ. ευρώ. Για τη μετοχή της Cosmote η τιμή - στόχος διατηρείται στα 26 ευρώ, με σύσταση ”overweight”.

Για το α’ εξάμηνο, η HSBC αναμένει άνοδο των ενοποιημένων καθαρών κερδών της Cosmote κατά 5% στα 165 εκατ. ευρώ, κατά 37% των ενοποιημένων πωλήσεων στα 1,417 δισ. ευρώ και ενίσχυση των EBITDA κατά 15% στα 455 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ ανακοινώνει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου στις 30 Αυγούστου, ενώ η Cosmote στις 28/8.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v