Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SSSB: Τιμή – στόχος τα 23,5 ευρώ για Intralot

Τιμή – στόχο τα 23,5 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Intralot η SSSB σε έκθεσή της (29/08), στην οποία σχολιάζει τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της εταιρίας, ενώ προβλέπει ”Απόδοση ανώτερη της αγοράς” (Outperform), χαρακτηρίζοντας την επιλογή ”Υψηλού κινδύνου” 2H (High Risk).

SSSB: Τιμή – στόχος τα 23,5 ευρώ για Intralot
Τιμή – στόχο τα 23,50 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Intralot η SSSB, σε σχετική έκθεσή της (29/08) με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α΄εξαμήνου της εταιρίας, ενώ προβλέπει ”Απόδοση ανώτερη της αγοράς” (outperform), χαρακτηρίζοντας παράλληλα την επιλογή ”Υψηλού κινδύνου” 2H (High Risk).

Ο επενδυτικός οίκος αποδίδει την κατά 15,5% αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας στο α΄ εξάμηνο, στους μειωμένους ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων που κατέγραψε η εταιρία για το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους (10,6%), οι οποίες αποτέλεσαν ”τροχοπέδη” για τα συνολικά αποτελέσματα των πωλήσεων.

Ο επενδυτικός οίκος αποδίδει την παραπάνω πίεση στην πτώση της ανάπτυξης στον τομέα των παιγνίων σταθερών πιθανοτήτων (fixed odds) το β΄ τρίμηνο, ύστερα από την αύξηση κατά 46% που παρουσίασε ο παραπάνω τομέας το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι πωλήσεις της Intralot για το β΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 78,5 εκατ. ευρώ, 10% κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της SSSB (86 εκατ. ευρώ), δεδομένο που αποδίδεται, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, στο μειωμένο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Η αύξηση των καθαρών κερδών κατά 25% στο α΄ εξάμηνο της εταιρίας βρίσκεται σε συνάφεια με τις προσδοκίες της SSSB, ενώ τα αποτελέσματα της εταιρίας ενισχύουν περαιτέρω τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την αύξηση κατά 18% και 27% των πωλήσεων και των κερδών ανά μετοχή (EPS) αντίστοιχα, για το σύνολο του έτους.

Η ”αγορά”, σύμφωνα με την άποψη της SSSB, θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις προοπτικές του τομέα των παιγνίων fixed odds κατά το β΄ εξάμηνο, αλλά και στην ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση για το ”ΞΥΣΤΟ” με την Intralot και θα γίνει νέος διαγωνισμός, ο πλειοδότης του οποίου θα αναλάβει τη διαχείριση του ΞΥΣΤΟ από τον Αύγουστο του 2003.

Η εταιρία διαπραγματεύεται 13,7 φορές τον εκτιμώμενο για το 2002 λόγο P/E και 6,4 φορές το δείκτη EV/EBITDA, δεδομένα που κρίνονται θετικά, με βάση μάλιστα τη διεθνοποιημένη δραστηριότητα της εταιρίας.

Παράλληλα η εταιρία διαπραγματεύεται με discount της τάξεως του 10- 20% έναντι των ανταγωνιστών της, σε όρους P/E και EV/EBITDA την περίοδο 2001-2003.

Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί επίσης και στις διεθνείς δραστηριότητές της, αφού οι επιχειρήσεις της στην Χιλή και τη Ρουμανία αναμένεται να ξεκινήσουν το φετινό καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v