Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΡΩΒ:Πώς είδαν οι ΑΧΕ τις εξελίξεις για Alwatany

Στη σημασία της αιγυπτιακής αγοράς αναφέρονται στα πρωινά report τους Alpha Finance και Marfin-Egnatia, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου που φέρουν τη Eurobank να έχει χάσει τον διαγωνισμό για την εξαγορά της αιγυπτιακής τράπεζας Alwatany.

ΕΥΡΩΒ:Πώς είδαν οι ΑΧΕ τις εξελίξεις για Alwatany
Στη σημασία της αιγυπτιακής αγοράς ως ”πύλης εισόδου” στη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή αναφέρονται στα πρωινά report τους οι Alpha Finance και Marfin-Egnatia, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου που φέρουν τη Eurobank να έχει χάσει τον διαγωνισμό για την εξαγορά της αιγυπτιακής τράπεζας Alwatany.

Συγκεκριμένα, αρνητικά νέα για τη Eurobank χαρακτηρίζει η Alpha Finance την αποτυχία εξαγοράς της Alwatany, σημειώνοντας πως είναι η δεύτερη φορά που η ελληνική τράπεζα δεν καταφέρνει να αποκτήσει μια αιγυπτιακή.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αυτή ήταν μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που απομένουν στην τράπεζα για είσοδο στην αιγυπτιακή αγορά.

Η Alpha Finance εκτιμά πως η αιγυπτιακή αγορά είναι σημαντική, καθώς αποτελεί ”πύλη” για τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Αναμένει πάντως ότι η Eurobank θα προχωρήσει σε εξαγορά μίας μικρής τράπεζας ή σε οργανική ανάπτυξη.

H Marfin-Egnatia αναφέρει πως σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τίμημα που έχει καταθέσει η Εθνική Τράπεζα του Κουβέιτ για την αιγυπτιακή Al-Watany Bank ανέρχεται σε 77,01 αιγυπτιακές λίρες ανά μετοχή ή premium 39% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, ενώ η Εμπορική Τράπεζα του Κουβέιτ έχει προσφέρει 75 αιγυπτιακές λίρες ανά μετοχή.

Οι υψηλές προσφορές που παρατηρούνται αντικατοπτρίζουν τόσο το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ανταγωνιστών για την αιγυπτιακή αγορά όσο και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρεστοί διαθέσιμοι στόχοι εξαγοράς, τονίζει η χρηματιστηριακή.

Επίσης, εκτιμά πως τα υψηλά προαναφερόμενα τιμήματα προσφέρουν και ένα ”σημείο αναφοράς” για τον επικείμενο διαγωνισμό της Τράπεζας του Καΐρου, στον οποίο αναμένεται να προχωρήσει η αιγυπτιακή κυβέρνηση τον επόμενο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v