Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Xαμηλότερες τιμές-στόχοι για S&P 500

O διεθνής οίκος περικόπτει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή των εταιριών που απαρτίζουν τον αμερικανικό δείκτη. Εκτιμά πως η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον φετινό Δεκέμβριο.

Goldman Sachs: Xαμηλότερες τιμές-στόχοι για S&P 500

H Goldman Sachs προχώρησε σε περικοπή της τιμής-στόχου για τον δείκτη S&P 500, τόσο για φέτος όσο και το 2016, στις 2.000 μονάδες (για το 2015) και στις 2.100 μονάδες το επόμενο έτος.

Παράλληλα, εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 109 δολάρια, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για κέρδη 114 δολαρίων ανά μετοχή για τον βασικό αμερικανικό δείκτη.

Ο David Kostin, Equity Strategist του αμερικανικού οίκου, δικαιολόγησε την κίνησή του στο πλαίσιο της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ και στην Κίνα, της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου και μιας χαμηλότερης τροχιάς για τις αμερικανικές μετοχές.

Η εστίασή της είναι σε μετοχές με υψηλές πωλήσεις στις ΗΠΑ, μετοχές με επιστροφή μετρητών στους μετόχους και μετοχές υψηλής ποιότητας.

Η Goldman Sachs αναμένει τη Fed να αρχίσει την πολυαναμενόμενη διαδικασία σύσφιξης της πολιτικής της αυτόν τον Δεκέμβριο.

Ιστορικά, η αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων έχουν συνδεθεί με τη μείωση των δεικτών P/E. Παράλληλα, η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων είναι συνεπής με τους χαμηλότερους δείκτες κερδοφορίας, τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v