Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Νέες τιμές-στόχοι από Cr.Suisse-Merrill Lynch

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 40 ευρώ (από 38 ευρώ πριν) για τη μετοχή της Coca Cola 3E προχωρά η Merrill Lynch, διατηρώντας τη σύσταση ”αγοράς”, ενώ στα 35 από 33 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Coca Cola 3E η Credit Suisse σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Αυγούστου, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”. Θετικά προσκείμενη για την εταιρία, παρά τη σύσταση ”underweight”, παραμένει και η Morgan Stanley, σε εκθέσεις της με ημερομηνία 10/8.

3Ε: Νέες τιμές-στόχοι από Cr.Suisse-Merrill Lynch
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 40 ευρώ (από 38 ευρώ πριν) για τη μετοχή της Coca Cola 3E προχωρά η Merrill Lynch, διατηρώντας τη σύσταση ”αγοράς”, ενώ στα 35 από 33 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Coca Cola 3E η Credit Suisse σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Αυγούστου, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”. Θετικά προσκείμενη για την εταιρία, παρά τη σύσταση ”underweight”, παραμένει και η Morgan Stanley, σε εκθέσεις της με ημερομηνία 10/8. Αναλυτικότερα:

Credit Suisse:

Ο οίκος προχώρησε σε αναβάθμιση της αποτίμησής του, μετά την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 και του 2008 της εταιρίας (κατά 4% και 6% αντίστοιχα), κάτι που με τη σειρά του πυροδοτήθηκε από την πρόσφατη ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων.

Όπως αναφέρει η Credit Suisse, το μακροπρόθεσμο μοντέλο ανάπτυξης της 3Ε υποστηρίζεται από ισχυρές επενδύσεις.

Πέρα από το 2007, λέει ο οίκος, οι επενδύσεις που έχουν γίνει σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις μεταξύ άλλων σε Ιταλία και Ελβετία, θα εγγυηθούν το περιθώριο κέρδους στο 2008, ενώ θα συνδυαστούν με τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης που θα ξεκινήσουν να δίνουν καρπούς.

Αν και η Credit Suisse αρέσκεται στην επενδυτική πρόταση που αποτελεί η Coca Cola 3E μακροπρόθεσμα, προς το παρόν θεωρεί ότι υπάρχουν άλλες εταιρίες του κλάδου που μπορούν να δώσουν μεγαλύτερα κέρδη - και αυτός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έκθεση, είναι ο λόγος για τον οποίο διατηρείται αμετάβλητη η σύσταση για τον τίτλο.

Merrill Lynch:

Πέραν της αναβάθμισης της τιμής-στόχου στα 40 ευρώ, ο διεθνής οίκος προχωρά και σε αντίστοιχη κίνηση σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή. Η Merrill αναβαθμίζει κατά 4% την πρόβλεψή της για τα κέρδη ανά μετοχή φέτος στο 1,92 ευρώ, ενώ την ίδια αναβάθμιση πραγματοποιεί και για τα αντίστοιχα του 2008, τα οποία ”βλέπει” στα 2,22 ευρώ ανά μετοχή.

Φροντίζει να προσθέσει, δεδομένης της ισχυρής κερδοφορίας της επιχείρησης, ότι ενδέχεται να προχωρήσει και σε νέες αναβαθμίσεις στο μέλλον.

Εν γένει και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι προοπτικές του ομίλου είναι κάτι παραπάνω από θετικές, ενώ η Merrill Lynch αναμένει ότι για την επόμενη 3ετία ο ρυθμός ενίσχυσης κερδών της Coca Cola 3E θα είναι ισχυρότερος από τις προβλέψεις που έχει πραγματοποιήσει η ίδια η επιχείρηση.

Morgan Stanley:

Η δεδομένη απόφαση της διοίκησης για περαιτέρω ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές κρίνεται απολύτως ορθή από τη Morgan Stanley, αν και ο οίκος προσθέτει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι προερχόμενοι κυρίως από το κόστος αναδιάρθρωσης.

Πάντως, η Morgan προχωρά σε αναβάθμιση της πρόβλεψης των κερδών ανά μετοχή για το 2007 κατά 5% στο 1,87 ευρώ. Η τιμή-στόχος παραμένει στα 31 ευρώ, ενώ η σύσταση διατηρείται ”underweight”.

Η μετοχή της Coca Cola 3Ε ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 32,4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v