Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E:Αναβάθμιση προβλέψεων από M. Lynch -M. Stanley

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 40 ευρώ (από 38 ευρώ πριν) για τη μετοχή της Coca Cola 3E προχωρά η Merrill Lynch, διατηρώντας τη σύσταση ”αγοράς”, ενώ θετικά προσκείμενη για την εταιρία, παρά τη σύσταση ”underweight”, παραμένει και η Morgan Stanley. Παράλληλα και οι δύο οίκοι προχωρούν σε αναβάθμιση των προβλέψεων ετήσιας κερδοφορίας για την εταιρία.

3E:Αναβάθμιση προβλέψεων από M. Lynch -M. Stanley
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 40 ευρώ (από 38 ευρώ πριν) για τη μετοχή της Coca Cola 3E προχωρά η Merrill Lynch, διατηρώντας τη σύσταση ”αγοράς”, ενώ θετικά προσκείμενη για την εταιρεία, παρά τη σύσταση ”underweight”, παραμένει και η Morgan Stanley, σε εκθέσεις τους με ημερομηνία 10/8.

Παράλληλα, και οι δύο οίκοι προχωρούν σε αναβάθμιση των προβλέψεων ετήσιας κερδοφορίας για την εταιρία. Αναλυτικότερα:

Merrill Lynch

Πέραν της αναβάθμισης της τιμής-στόχου στα 40 ευρώ, ο διεθνής οίκος προχωρά και σε αντίστοιχη κίνηση σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή. Η Merrill αναβαθμίζει κατά 4% την πρόβλεψή της για τα κέρδη ανά μετοχή φέτος στο 1,92 ευρώ, ενώ την ίδια αναβάθμιση πραγματοποιεί και για τα αντίστοιχα του 2008, τα οποία ”βλέπει” στα 2,22 ευρώ ανά μετοχή.

Φροντίζει να προσθέσει, δεδομένης της ισχυρής κερδοφορίας της επιχείρησης, ότι ενδέχεται να προχωρήσει και σε νέες αναβαθμίσεις στο μέλλον.

Εν γένει και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι προοπτικές του ομίλου είναι κάτι παραπάνω από θετικές, ενώ η Merrill Lynch αναμένει ότι για την επόμενη 3ετία ο ρυθμός ενίσχυσης κερδών της Coca Cola 3E θα είναι ισχυρότερος από τις προβλέψεις που έχει πραγματοποιήσει η ίδια η επιχείρηση.

Morgan Stanley

Η δεδομένη απόφαση της διοίκησης για περαιτέρω ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές κρίνεται απολύτως ορθή από τη Morgan Stanley, αν και ο οίκος προσθέτει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι προερχόμενοι κυρίως από το κόστος αναδιάρθρωσης.

Πάντως, η Morgan προχωρά σε αναβάθμιση της πρόβλεψης των κερδών ανά μετοχή για το 2007 κατά 5% στο 1,87 ευρώ. Η τιμή-στόχος παραμένει στα 31 ευρώ, ενώ η σύσταση διατηρείται ”underweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v