Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι αναλυτές

Σύσταση ”neutral” και τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 12 ευρώ διατηρεί για τα ΕΛΠΕ η HSBC, σε σημερινή της έκθεση, στην οποία σχολιάζει τα αποτελέσματα της ελληνικής εταιρίας. Πώς είδαν τα αποτελέσματα η Marfin-Egnatia, η Eurobank Securities και η P&K - Εθνική.

ΕΛΠΕ: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι αναλυτές
Σύσταση ”neutral” και τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 12 ευρώ διατηρεί για τα ΕΛΠΕ η HSBC, σε σημερινή της έκθεση, στην οποία σχολιάζει τα αποτελέσματα της ελληνικής εταιρίας.

Όπως σημειώνει η HSBC, τα περισσότερα οικονομικά μεγέθη των ΕΛΠΕ κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις της, ενώ στα θετικά για την εταιρία συμπεριλαμβάνει και τη διατήρηση του προγράμματος καταβολής μερίσματος.

Η Marfin-Egnatia επισημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ των προβλέψεων των αναλυτών και των καθαρών κερδών της εταιρίας οφείλεται σε υψηλότερα κέρδη από αποθέματα.

Παράλληλα, τονίζει ότι είναι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, αναφέροντας όμως ότι θεωρεί πως το ισχυρό β’ τρίμηνο είναι αποτιμημένο από την αγορά και στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον τα περιθώρια διύλισης, τα οποία έδειξαν αδυναμία τον Ιούλιο.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η προσφορά στην αγορά παραμένει ”σφιχτή” οπότε τα περιθώρια διύλισης αναμένεται να κινηθούν ανοδικά. Η Marfin-Egnatia προσθέτει ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της, χωρίς μεγάλες μεταβολές.

Η Π&Κ - Εθνική επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου των ΕΛΠΕ ήταν έξαιρετικά και αναμένεται να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για τα μεγέθη της εταιρίας στο σύνολο του έτους.

Από την πλευρά της, η HSBC χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ ”ισχυρά”, ενώ αντίστοιχη είναι η θέση της Eurobank Securities, η οποία εκτιμά ότι η εταιρία πέτυχε ένα δυνατό β΄ τρίμηνο στηριζόμενη κυρίως σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους από διύλιση, σε κέρδη από την επίδραση των αποθεμάτων και σε ηπίως βελτιωμένα κέρδη σε ό,τι αφορά το marketing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v