Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι έγινε στο ραντεβού ΧΑ και FTSE

Οι πολιτικές εξελίξεις και πώς επηρέασαν την αγορά ήταν ένα από τα ζητήματα στα οποία εστίασαν οι εκπρόσωποι του διεθνούς οίκου. Ποια άλλα θέματα τέθηκαν στις συζητήσεις. Για ποια ζητήματα διαπιστώθηκε ικανοποιητική εικόνα από τον οίκο FTSE.

Τι έγινε στο ραντεβού ΧΑ και FTSE

Oλοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνάντηση στελεχών του Χρηματιστηρίου με εκπροσώπους του οίκου FTSE.

Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών και πώς αυτές επηρέασαν με κάθε τρόπο το Χρηματιστήριο ήταν ένα από τα θέματα στα οποία εστίασαν οι εκπρόσωποι του διεθνούς οίκου.

Ερωτήσεις για τις επιδράσεις από το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς για ένα περίπου μήνα, τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η ύπαρξη περιορισμών μετά την επαναλειτουργία αυτής αλλά και το πότε οι επικεφαλής του ΧΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς «βλέπουν» πλήρη άρση των περιορισμών αυτών, σχεδόν μονοπώλησαν τις συζητήσεις επί περίπου 90'.

Το πολιτικό κλίμα όπως έχει τώρα διαμορφωθεί και η επόμενη ημέρα των εκλογών επίσης αποτέλεσαν σημείο προβληματισμού για τους ξένους συνομιλητές.

Ως προς την πλήρωση τεχνικών και κανονιστικών κριτηρίων διαπιστώθηκε από την πλευρά του FTSE απολύτως ικανοποιητική εικόνα, ενώ τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημέρωσαν για τις κινήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιήσει όσον αφορά στην άμεση άρση των περιορισμών που ακόμα υφίστανται στην αγορά.

Τα μεσάνυχτα αναμένεται η ανακοίνωση του FTSE με την απόφασή του περί αξιολόγησης της ελληνικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v