Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαζαρίδης: Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες

Ο CEO του ΧΑ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης είναι το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων. Ανέφερε ότι για το ζήτημα υπήρξαν επαφές με Χουλιαράκη και Μποτόπουλο.

Λαζαρίδης: Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες

Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες, δήλωσε ο Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, τονίζοντας πως το roadshow πήγε καλά, δεδομένου του ενδιαφέροντος από την ξένη επενδυτική κοινότητα.

Ανέφερε ότι υπήρξαν πάνω από 650 συναντήσεις για τις εισηγμένες εταιρίες αλλά και ενδιαφέρον από 150 και περισσότερους αναλυτές.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην πορεία του Χρηματιστηρίου. Σημείωσε ότι ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες από την αρχή του έτους, ωστόσο υπάρχουν πολλοί κλαδικοί δείκτες που καταγράφουν διψήφια κέρδη στο ίδιο διάστημα.

Ο CEO του ΧΑ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι το ζήτημα των capital controls και τη διάκριση που έχουν οι Έλληνες.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ανέφερε ότι υπήρξαν επαφές στο Λονδίνο τόσο με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Χουλιαράκη, όσο και με τον επικεφαλής της ΕΚ Κ. Μποτόπουλο. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί άμεσα.

O ίδιος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επενδυτές που συναντήσαμε να εκφράζουν ανησυχίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ήταν σημαντική συζήτηση τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είναι πλέον.

Το θέμα αυτό έχει επισκιάσει την πραγματική συζήτηση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v