Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: ”Ισχυρό το 6μηνο” λέει η Cr. Suisse

Ισχυρά χαρακτηρίζει η Credit Suisse τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου που ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ, διατηρώντας την τιμή στόχο στα 18 ευρώ, τη σύσταση σε outperform και προχωρώντας σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του 2007.

ΜΕΤΚΑ: ”Ισχυρό το 6μηνο” λέει η Cr. Suisse
Ισχυρά χαρακτηρίζει η Credit Suisse τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου που ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ, διατηρώντας την τιμή στόχο στα 18 ευρώ και τη σύσταση σε outperform.

H Credit Suisse αφήνει αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα της ΜΕΤΚΑ στο 2007, ενώ προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση κατά 4,7% έως τα 68,9 εκατ. ευρώ αυτών που αφορούν τα EBITDA.

Ως αποτέλεσμα, ο οίκος αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη κατά 4,2% στα 47,3 εκατ. ευρώ.

Εκτίμηση της Credit Suisse είναι πως τα ισχυρά περιθώρια στο τρίμηνο είναι ενδείξεις της αυστηρής επιλογής όσον αφορά τα projects και του περιορισμού του κόστους.

Ακόμη, ο οίκος παρατηρεί την ύπαρξη ενός ”πρώτου στοιχείου διεθνούς διαφοροποίησης” με την Ελλάδα να συνεισφέρει το 74,8% των εσόδων, την υπόλοιπη Ευρώπη το 2,7% και τις άλλες χώρες (κυρίως το Πακιστάν) το 22,5%.

Κατά τις εκτιμήσεις της Credit Suisse η Μετκα διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο για το 2007 P/E στο 17,4 και με εκτιμώμενο για το ίδιο έτος λόγο αξίας επιχείρησης προς EBITDA στο 12,1.



Η μετοχή της εταιρίας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 15,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v