Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ- ΙΝΛΟΤ: Πως υποδέχτηκαν το deal οι ΑΧΕ

Ικανοποιητική και για τον ΟΠΑΠ αλλά και για την Intralot χαρακτηρίζει η National Sec- P&K τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών. Στο ίδιο κλίμα η Marfin Egnatia, επισημαίνοντας ταοφέλη και για τις δύο πλευρές, ενώ ”αντιρρήσεις” εκφράζει η HSBC που βλέπει ”ξεκάθαρα οφέλη για την Intralot”.

ΟΠΑΠ- ΙΝΛΟΤ: Πως υποδέχτηκαν το deal οι ΑΧΕ
Ικανοποιητική και για τον ΟΠΑΠ αλλά και για την Intralot χαρακτηρίζει η National Sec- P&K τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών.



Για τον ΟΠΑΠ η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η συμφωνία είναι καλή, αφού εξασφαλίζει έναν γρήγορο και ικανοποιητικό τρόπο να βελτιώσει τις υπηρεσίες του και να ξεπεράσει το πρόβλημα της ”γήρανσης” του εξοπλισμού του.

Η επίδραση στην αποτίμηση χαρακτηρίζεται αμελητέα, αφού η National Sec- P&K έχει ήδη προβλέψει κεφαλαιουχικές δαπάνες για την περίοδο 2007- 2009. Στα κέρδη ανά μετοχή του Οργανισμού η επίδραση θα είναι στα 3 σεντς για το 2007, στα 8 σεντς για το 2008 και το 2009 και στα 5 σεντς για το 2010, αν και η χρηματιστηριακή προτιμά να περιμένει την ολοκλήρωση του λογιστικού τρόπου αντιμετώπισης της μεταφοράς τεχνογνωσίας και στη συνέχεια να προχωρήσει σε αλλαγές στις προβλέψεις της.

Για την Intralot, Πέρα από την ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή των ετών 2007- 2010 η εξέλιξη είναι θετική καθώς ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση της σχέσης της με πιθανές μελλοντικές δουλειές και διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας έναν πελάτη- ”κλειδί”, ειδικά κάποιον που βρίσκεται στη χώρα προέλευσής της.

Η θετική επίδραση στην αποτίμηση της National- P&K στην αποτίμηση της Intralot είναι της τάξης των 50 σεντς, ενώ όπως αναφέρει στο πρωινό της report θα υπάρξει ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων και της τιμής στόχου σε preview που θα εκδοθεί πριν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 6μήνου της Intralot.

Αντίστοιχη φαίνεται να είναι η θέση της Marfin Egnatia, που βλέπει οφέλη και για ΟΠΑΠ και για Intralot. Όπως αναφέρει στο πρωινό της report, για τον ΟΠΑΠ αίρεται η αβεβαιότητα για το πότε θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των τερματικών και των συστημάτων, επιτρέπεται στη διοίκηση να επικεντρωθεί σε τρέχοντα projects και στο νέο business plan που θα σκοπεύει στην επέκταση της επιχείρησης, ενώ τα επιπλέον τερματικά αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις.

Από την άλλη, η Intralot κερδίζει καθώς υπογράφει μια επωφελή μακροπρόθεσμη συμφωνία, χωρίς το ρίσκο της διαχείρισης του Στοιχήματος. Όσον αφορά την Intralot, επισημαίνει η Marfin η συγκεκριμένη συμφωνία είναι πιθανό να οδηγήσει σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 κατά 0,3% και κατά 5,8% για το 2008.

”Ξεκάθαρα επωφελή” για την Intralot χαρακτηρίζει τη συμφωνία η HSBC στο πρωινό της report.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v