Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική, Κύπρου και Ελληνική ξεχωρίζει η Citigroup

Θετική για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες δηλώνει η Citigroup (30/7), από τις οποίες ξεχωρίζει την Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος 50 ευρώ, ”buy”), την Τράπεζα Κύπρου (τιμή στόχος 17 ευρώ, ”buy”) και την Ελληνική Τράπεζα (τιμή στόχος 7 ευρώ, ”buy”).

Εθνική, Κύπρου και Ελληνική ξεχωρίζει η Citigroup
Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας (τιμή-στόχος 50 ευρώ, ”buy”), παραμένει το top pick της Citigroup στην Ελλάδα, καθώς προσφέρει έκθεση σε ολόκληρη την περιοχή, αναφέρει σε έκθεσή του για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες ο διεθνής οίκος, με ημερομηνία 30/7.

”Θετική” δηλώνει για την Τράπεζα Κύπρου (τιμή στόχος 17 ευρώ, ”buy”) και την Ελληνική Τράπεζα (τιμή στόχος 7 ευρώ, ”buy”), σημειώνοντας ότι και οι δυο δίνουν έκθεση στις ισχυρότερες offshore και onshore τραπεζικές τάσεις στην Κύπρο.

Η Citigroup αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραμένει θετική για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, τονίζοντας ότι η περιοχή στηρίζεται από υγιείς οικονομικές τάσεις και ισχυρή αύξηση του όγκου.

Σημειώνει ότι ο κυπριακός τραπεζικός κλάδος ξεχωρίζει, καθώς οι επιχειρηματικές τάσεις είναι καλές και επιταχυνόμενες.

Για την Ελλάδα, επισημαίνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των δανείων παραμένει ισχυρός, με τα στεγαστικά δάνεια να ενισχύονται κατά 25% σε ετήσια βάση και τα συνολικά δάνεια κατά 17% σε ετήσια βάση.

”Οι πρόσφατες συναντήσεις μας επιβεβαίωσαν ότι, αν και ο ανταγωνισμός συνεχίζεται, οι πιέσεις στα περιθώρια κερδοφορίας μπορούν να ελεγχθούν, ενώ τα αυξανόμενα επιτόκια συνεχίζουν να παρέχουν στήριξη στα περιθώρια των καταθέσεων (που ευνοεί ιδιαίτερα την Εθνική Τράπεζα)”, υπογραμμίζει στην έκθεσή της η Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v