Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

P&K: Με 33% θα τρέξουν τα τραπεζικά κέρδη

Διατήρηση των ισχυρών τάσεων που καταγράφηκαν στο α΄ τρίμηνο αναμένεται να παρουσιάσουν οι τράπεζες και το β΄ τρίμηνο εκτιμά η National Sec.- P&K σε έκθεση (24/07) για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, προβλέποντας ότι τα καθαρά κέρδη 7 τραπεζών θα ενισχυθούν κατά μέσο όρο 33%. Εκτιμήσεις για Alpha, ΑΤΕ, Κύπρου, ΤΤ, Εμπορική, Εurobank και Πειραιώς.

P&K: Με 33% θα τρέξουν τα τραπεζικά κέρδη
Διατήρηση των ισχυρών τάσεων που καταγράφηκαν στο α΄ τρίμηνο αναμένεται να παρουσιάσουν οι τράπεζες και το β΄ τρίμηνο εκτιμά η National Sec.- P&K σε έκθεση (24/07) για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, προβλέποντας ότι τα καθαρά κέρδη 7 τραπεζών θα ενισχυθούν κατά μέσο όρο 33%.

Πιο συγκεκριμένα η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα κέρδη της Alpha Bank θα ενισχυθούν κατά 45% στο α΄ εξάμηνο, ”οδηγούμενα” από έκτακτα κέρδη αλλά και την ισχυρή επέκταση της τράπεζας στη στεγαστική και λιανική πίστη. Τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να ανέλθουν στα 436 εκατ. ευρώ.

Για την Αγροτική προβλέπει άνοδο 33,8% στα καθαρά κέρδη, τα οποία και εκτιμά στα 124 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο υπογραμμίζοντας τα κέρδη απο χρηματοοικονομικές συναλλαγές της ΑΤΕ λόγω της πώλησης του ποσοστού που κατείχε στην ΕΧΑΕ.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου εκτιμά άνοδο 53% των καθαρών κερδών, στα 226 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει επίσης ότι τα καθαρά κέρδη της Εμπορικής το α΄ τρίμηνο θα ανέλθουν στα 64 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 30% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά. Η χρηματιστηριακή αποδίδει την πτώση στις εκτιμήσεις για ενισχυμένες προβλέψεις (provisions) από την τράπεζα και παρά τα έκτακτα κέρδη από την πώληση του Φοίνικα.

Στο μεταξύ, προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Eurobank θα προσεγγίσουν τα 385 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο, σημειώνοντας άνοδο 21% παρά την επέκταση της τράπεζας.

Για την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 353 εκατ. ευρώ, τονίζοντας παράλληλα ότι τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περσινά λόγω της πώλησης του ποσοστού στην Τράπεζα Κύπρου.

Πτωτικά και στα 67 εκατ. ευρώ εκτιμά τα καθαρά κέρδη του ΤΤ κυρίως λόγω της μείωσης που αναμένεται να παρουσιάσουν τα έσοδα από προμήθειες της τράπεζας αλλά και των υψηλών εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές που σημείωσε το ΤΤ το α΄ εξάμηνο του 2006.

Η πιστωτική επέκταση παραμένει ακόμα ισχυρή, ιδιαίτερα στο λιανικό της κομμάτι συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

---Τιμές – στόχοι και συστάσεις

Η χρηματιστηριακή δεν μεταβάλλει τις τιμές – στόχους και τις συστάσεις για τις μετοχές των 7 τραπεζών. Ειδικότερα για την Alpha (overweight) η τιμή-στόχος τίθεται στα 31 ευρώ, για την ΑΤΕ (equalweight) στα 4,6 ευρώ και για την Κύπρου (overweight) στα 15,1 ευρώ.

Η τιμή – στόχος για την Εurobank (overweight) τίθεται στα 31,7 ευρώ, για την Πειραιώς (overweight) στα 33,3 ευρώ, για την Εμπορική (equalweight) στα 23,2 ευρώ και για το ΤΤ (equalweight) στα 16,6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v