Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nεοχημική: Tι προβλέπει για το 6μηνο η Marfin

Aύξηση 57,8% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2007 της Νεoxημικής διαμορφούμενα στα 90,8 εκατ. ευρώ, εκτιμά η Marfin - Egnatia σε έκθεση (25/7) στην οποία διατηρεί την τιμή–στόχο των 31 ευρώ και τη σύσταση ”buy”. Oι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 55%, προσεγγίζοντας τα 165,46 εκατ. ευρώ.

Nεοχημική: Tι προβλέπει για το 6μηνο η Marfin
Aύξηση 57,8% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2007 της Νεoxημικής διαμορφούμενα στα 90,8 εκατ. ευρώ, εκτιμά η Marfin - Egnatia σε έκθεση (25/7) στην οποία διατηρεί την τιμή–στόχο των 31 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Oι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 55%, προσεγγίζοντας τα 165,46 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα επισημαίνει πως τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου δεν είναι πλήρως συγκρίσιμα καθώς η Νεοχημική έχει καταγράψει κεφαλαιακά κέρδη 80,1 εκατ. ευρώ από την πώληση του μεριδίου της στη Lamda Detergent.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι δραστηριότητες της Νεοχημικής χαρακτηρίζονται από έντονη εποχικότητα καθώς ”παραδοσιακά” το α΄ εξάμηνο συμβάλλει περίπου στο 1/3 των πωλήσεων και των εσόδων έτους, ενώ η εταιρία θα ενοποιήσει την εξαγορασθείσα RNB τον Αύγουστο, ήτοι αργότερα από ό,τι ανέμενε η Marfin.

Η μετοχή της Νεοχημικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 24ης Ιουλίου στα 21,3 ευρώ, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η εταιρία συνεχίζει να διαπραγματεύεται με discount έναντι των ανταγωνιστών της σε όρους P/E 2008.

Η Νεοχημική ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 26 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v