Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: ”Κόβει” σε ”accumulate” τη σύσταση η Marfin

Ρυθμό αύξησης της καθαρής κερδοφορίας της Eurobank στο 24,7% αναμένει η Marfin Egnatia για το εξάμηνο, ενώ προβλέπει ότι σε απόλυτα μεγέθη τα κέρδη θα ανέλθουν στα 396,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα υποβαθμίζει τη σύσταση σε ”accumulate” από ”buy”, ενώ διατηρεί την τιμή - στόχο των 29,3 ευρώ για τη μετοχή της τράπεζας.

EFG: ”Κόβει” σε ”accumulate” τη σύσταση η  Marfin
Ρυθμό αύξησης της καθαρής κερδοφορίας της Eurobank στο 24,7% αναμένει η Marfin Egnatia για το εξάμηνο, ενώ προβλέπει ότι σε απόλυτα μεγέθη τα κέρδη θα ανέλθουν στα 396,7 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Marfin στο preview note της με ημερομηνία 25 Ιουλίου, διατηρεί την τιμή στόχο στα 29,3 ευρώ, ενώ χαμηλώνει τη σύσταση σε ”συσσώρευση” από ”αγορά”, λόγω του χαμηλότερου upside potential που εμφανίζει η μετοχή από τα τρέχοντα επίπεδα, αλλά και τις αβεβαιότητες που σχετίζονται με την νέα Αύξηση Κεφαλαίου.

Η ποσοστιαία αύξηση που εκτιμά η χρηματιστηριακή για την κερδοφορία του εξαμήνου, είναι ελαφρώς μικρότερη από την αύξηση κατά 29,9% που εμφάνισαν τα κέρδη της Eurobank στο α΄ τρίμηνο.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να τρέξουν με 20,3% ενισχυμένα από την ισχυρή δυναμική της εγχώριας αγοράς αλλά και την έκθεση της τράπεζας στον retail δανεισμό, επισημαίνει η Marfin. Δεδομένης της ισχυρής οργανικής ανάπτυξης της τράπεζας, η χρηματιστηριακή αναμένει τα συνολικά έξοδα να σημειώσουν ετήσια αύξηση 20,9% έναντι 23,9% στο πρώτο τρίμηνο του 2007.

Η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου στις 31 Ιουλίου μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v