Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Hellenic: Πτώση 11% στις πωλήσεις των ΕΛΠΕ

Κάμψη των πωλήσεων κατά 11% (1,5 δισ. ευρώ), αύξηση 20% των EBITDA (175 εκατ. ευρώ) και προ φόρων κέρδη φόρων, ύψους 100 εκατ. ευρώ αναμένει η Marfin Hellenic για τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου των ΕΛΠΕ, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 28 Αυγούστου.

Marfin Hellenic: Πτώση 11% στις πωλήσεις των ΕΛΠΕ
Κάμψη στις πωλήσεις α΄ εξαμήνου της εταιρίας ”Ελληνικά Πετρέλαια” αναμένει η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό report της, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΛΠΕ, στις 28/08 (14.00 p.m.).

Αναλυτικότερα, η Marfin Hellenic εκτιμά πως η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και η πτώση των περιθωρίων διύλισης σε ετήσια βάση, αναμένεται να διαμορφώσουν τις πωλήσεις της εταιρίας στα 1,5 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 11,1% σε ετήσια βάση και σε συνάφεια με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, αναμένεται αύξηση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 20%, διαμορφούμενα στα 175 εκατ. ευρώ, δεδομένο που αν επιβεβαιωθεί θα διαψεύσει τους αναλυτές που αναμένουν αύξηση στα EBITDA κατά 12%, στα 156 εκατ. ευρώ.

Tα κέρδη προ φόρων της εταιρίας (EBT) για το α΄ εξάμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 100 εκατ. ευρώ, αν και η Marfin Hellenic θεωρεί πως πιθανόν να ανέλθουν υψηλότερα, στα 160 εκατ. ευρώ, στην περίπτωση που η εταιρία πωλούσε την option για την αύξηση του μεριδίου της στη ΔΕΠΑ.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, ομάδα 4 αναλυτών προβλέπει πως τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας θα ανέλθoυν στα 110 εκατ. ευρώ, ενώ αν προχωρήσει στην πώληση της option υπολογίζει να διαμορφωθούν στα 170 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v