Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παύει η ποινική δίωξη των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΚΑ

Έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος των 7 πρώην μελών του Δ.Σ. της ΔΕΚΑ που ήταν κατηγορούμενοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Το δικαστήριο έκανε κατά πλειοψηφία δεκτή την ένσταση της υπεράσπισης για παραγραφή της κατηγορίας, λόγω παρέλευσης της 5ετίας.

Παύει η ποινική δίωξη των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΚΑ
της Εύας Καραμανώλη

Έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος των 7 πρώην μελών του Δ.Σ. της ΔΕΚΑ που ήταν κατηγορούμενοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Το δικαστήριο έκανε κατά πλειοψηφία δεκτή την ένσταση της υπεράσπισης για παραγραφή της κατηγορίας, λόγω παρέλευσης της 5ετίας.

Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών το 1997.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η πενταετής παραγραφή που προβλέπεται για τους υπουργούς περιλαμβάνει και τους μετόχους, καθώς η διάταξη του νόμου αφορά στις πράξεις και όχι στα πρόσωπα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφησε, έχοντας αντίθετη άποψη.

Σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΚΑ κ. Ιωάννης Κουσλάκος δήλωσε ότι ”το δικαστήριο ορθώς αποφάσισε ό,τι είχε αποφασίσει και το πρώτο, εμείς υπηρετήσαμε το δημόσιο συμφέρον με συνέπεια”.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Αντώνης Βγόντζας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να μιλήσει, σαν να υπήρχε καταδικαστική απόφαση.

Θα πάμε σε εκλογές χωρίς χειροπέδες, οι δικαστές είναι προπύργιο της δικαιοσύνης, έληξε η πολύ καλή περίοδος Ρωμύλου Κεδίκογλου, είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v