Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πώς κρίνουν το α΄ τρίμηνο Goldman Sachs και Piraeus Sec

Θετικές για τις επιδόσεις του τμήματος της σταθερής τηλεφωνίας εμφανίζονται Goldman Sachs και Piraeus Sec. Μικρή αύξηση της τιμής-στόχου από τον διεθνή οίκο. Τι εκτιμούν για τα μεγέθη του 2015.

ΟΤΕ: Πώς κρίνουν το α΄ τρίμηνο Goldman Sachs και Piraeus Sec
Τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου του ΟΤΕ παρουσιάζουν οι Goldman Sachs και Piraeus Sec.

H Goldman Sachs τονίζει ότι οι αδύναμες διεθνείς δραστηριότητες αντισταθμίστηκαν από τις ισχυρές εγχώριες δραστηριότητες.

Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει θετικές τις τάσεις που σημειώθηκαν στα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας, ενώ εκτιμά ότι οι αρνητικές τάσεις στη Ρουμανία θα υποχωρήσουν.

Παράλληλα προχωρά σε μικρή αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του OTE, στα 9,4 ευρώ από 9,2 πριν. Διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση neutral για τη μετοχή της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs ο OTE θα καταγράψει κέρδη 298 εκατ. φέτος και έσοδα 3,84 δισ. Για το επόμενο έτος προβλέπει κέρδη 375 εκατ. και έσοδα 3,84 δισ.

Από την πλευρά της η Piraeus Sec χαρακτηρίζει θετικά τα αποτελέσματα του OTE με highlight το κομμάτι της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μικρές αναπροσαρμογές στις εκτιμήσεις για τα μεγέθη του ΟΤΕ την περίοδο 2015 – 2017. Προβλέπει ότι τα επαναλαμβανόμενα EBITDA θα ανέλθουν στα 1,39 δισ. φέτος και στα 1,41 δισ. το 2016.

Σε ό,τι αφορά τις ταμειακές ροές εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 550 εκατ. το 2015.

Η Piraeus Sec επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 12 ευρώ και τη σύσταση outperform για τη μετοχή του Οργανισμού.

Η μετοχή του OTE ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 18ης Μαίου στα 8,6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v