Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exotix: «Κόβει» σε hold ελληνικά ομόλογα και GDP warrants

Μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει η Exoxit. Αναμένει πτώση στις τιμές των assets βραχυχρόνια. Εκτιμά ότι ο Αλ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα τον Ιούνιο.

Exotix: «Κόβει» σε hold ελληνικά ομόλογα και GDP warrants

Σε hold από buy υποβαθμίζει η Exotix τη σύσταση για τα ελληνικά ομόλογα και τα GDP Warrants.

Oπως αναφέρει, παρά τη βραχυχρόνια αβεβαιότητα θεωρούμε ότι οι δύο πλευρές θα έλθουν σε συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

Ωστόσο σε σχέση με τον Απρίλιο το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος αλλά και καθυστέρησης για τελική συμφωνία αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει deal μετά το καλοκαίρι, σημειώνει η Exotix.

Βραχυπρόθεσμα, ο διεθνής οίκος βλέπει αυξήμενο κίνδυνο να επιβαρυνθεί η ψυχολογία της αγοράς, καθώς οι δύο πλευρές έρχονται αντιμέτωπες.

Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως τα δύο μέρη θα πετύχουν staff level agreement έως το τέλος Μαΐου. Αν αυτό δεν γίνει, τότε η Ελλάδα μπορεί να μην πληρώσει το ΔΝΤ τον Ιούνιο, το οποίο με τη σειρά του ίσως προκαλέσει αντιδράσεις από την ΕΚΤ.

Ένα default θα μπορούσε να επηρεάσει και τα δάνεια του EFSF (αν και αυτό προϋποθέτει πολιτική απόφαση), υπογραμμίζει η Exotix.

Ωστόσο το βασικό σενάριο του διεθνούς οίκου είναι ότι θα υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία που θα αποτρέπει το παραπάνω σενάριο. Παρ' όλα αυτά, εκτιμά ότι η νευρικότητα στην αγορά θα αυξηθεί, δεδομένο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές διορθώσεις τιμών βραχυπρόθεσμα.

Η Εxotix παρατηρεί επίσης βελτίωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών από τον Απρίλιο, ενώ τονίζει την αύξηση των τιμών των ομολόγων (GGB strip) κατά 7,5% και των GPD warrants κατά 15,5%.

Τονίζει ακόμη ότι η Αθήνα και οι εταίροι της διαφωνούν σε κρίσιμα ζητήματα, και υποστηρίζει πως ο Α. Τσίπρας θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα προς τα τέλη Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v