Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι ξένοι επενδύουν στο ΧΠΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο φιγουράρει στην πρώτη θέση της (γεωγραφικής) κατάταξης των ξένων επενδυτών στο ΧΠΑ, με τη Γαλλία να ακολουθεί και την Κύπρο στην τρίτη θέση. Οι ξένοι καλύπτουν το 27,6%, ενώ οι Έλληνες το 73,2%. Μικρή η διαφορά των ποσοστών των ΗΠΑ και της... Αλβανίας.

Ποιοι ξένοι επενδύουν στο ΧΠΑ
Mικρή ποσοστιαία διαφορά από τους προερχόμενους από τις ΗΠΑ επενδυτές έχουν οι Αλβανοί ομόλογοί τους, ενώ κάπου ενδιάμεσα συναντά κανείς επενδυτές προερχόμενους από την Ιταλία.

Όλα αυτά απαντώνται στην ελληνική αγορά παραγώγων, η οποία εξακολουθεί να προκαλεί εκπλήξεις κάθε είδους.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι αλλοδαποί επενδυτές της ελληνικής αγοράς παραγώγων καλύπτουν ποσοστό 27,6%, ενώ το υπόλοιπο 73,298% αφορά σε Έλληνες επενδυτές, θεσμικούς και μη.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης των ξένων επενδυτών φιγουράρει το Ην. Βασίλειο με μερίδιο 18,931% (τον προηγούμενο μήνα), ακολουθεί η Γαλλία με 4,435% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κύπρος καταλαμβάνοντας 0,676%.

Oι επενδυτές από τις ΗΠΑ έχουν μερίδιο 0,035% (0,055% πέρυσι), ενώ την εμφάνισή τους στη σχετική λίστα κάνουν και Αλβανοί επενδυτές με ποσοστό 0,019%! Οι προερχόμενοι από Ιταλία επενδυτές έχουν 0,031% της πίτας, ενώ λίγο παραπάνω συναντά κανείς την Ιρλανδία με 0,379%.

Ποσοστό 0,298% κατέχουν οι εκ Βελγίου επενδυτές που τοποθετούνται στην ελληνική αγορά παραγώγων, ενώ δεν είναι αμελητέες οι συμμετοχές του Παναμά (0,803%) αλλά και των… Παρθένων Νήσων Αγγλίας (0,270%). Η Ιορδανία μείωσε το ποσοστό της σε 0,004% από 0,007% πέρυσι..

Η Κίνα, ο Καναδάς, η Αυστραλία, το Λουξεμβούργο αλλά και η Λιβερία επίσης απαντώνται ως επενδυτές που εμπιστεύονται και επιλέγουν την ελληνική αγορά παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v