Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Εξι Χρηματιστήρια δικτυώνονται στο X-NET

Ένα πρώτο βήμα στην επίτευξη του στόχου του ομίλου της ΕΧΑΕ για την προώθηση της συνεργασίας με τα περιφερειακά χρηματιστήρια της περιοχής αποτελούν οι επαφές με έξι Χρηματιστήρια να διασυνδεθούν στο σύστημα δικτύωσης X-NET, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80% από την αναπτυξιακή βοήθεια Dac του υπουργείου Εξωτερικών και κατά 20% από την ΕΧΑΕ.

ΕΧΑΕ: Εξι Χρηματιστήρια δικτυώνονται στο X-NET
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Ένα πρώτο βήμα στην επίτευξη του στόχου του ομίλου της ΕΧΑΕ για την προώθηση της συνεργασίας με τα περιφερειακά χρηματιστήρια της περιοχής αποτελούν οι επαφές με έξι Χρηματιστηρία για να διασυνδεθούν στο σύστημα δικτύωσης X-NET, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80% από την αναπτυξιακή βοήθεια Dac του υπουργείου Εξωτερικών και κατά 20% από την ΕΧΑΕ.

Πρόκειται για τα Χρηματιστήρια της Fyrom, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του υπολογίζεται σε 20 μήνες, με συνολικό προϋπολογισμό 3,74 εκατ. ευρώ.

Πηγή του ομίλου της ΕΧΑΕ που μίλησε στο euro2day.gr, εξήγησε ότι το θέμα δεν εξαντλείται μόνον στο τεχνικό κομμάτι της διασύνδεσης, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το θεσμικό πλαίσιο. Γι αυτό και στο έργο περιλαμβάνονται οι σχετικές δράσεις μελέτης και προσδιορισμού των αναγκαίων αλλαγών στο κανονιστικό και θεσμικό πλαίσιο, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε κάθε χώρα, ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία συμβατότητα.

Με βάση το σχεδιασμό του προγράμματος, που υλοποιείται από τις εταιρίες του ομίλου της ΕΧΑΕ σε συνεργασία με τα Χρηματιστήρια των προαναφερόμενων χωρών, το δίκτυο X-NET θα παρέχει στους διεθνείς επενδυτές τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις συμμετέχουσες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v