Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius: Αρνητικό το βραχυχρόνιο momentum για ΓΔ

Η ανοδική ή καθοδική διαφυγή από το εύρος διακύμανσης των 4.881 με 4.802 μονάδων θα επιφέρει έντονη διαγραμματική αντίδραση δίνοντας το στίγμα της μετέπειτα πορείας του δείκτη, επισημαίνει η Fortius Finance σε σχετική τεχνική ανάλυση (15/6).΄

Fortius: Αρνητικό το βραχυχρόνιο momentum για ΓΔ
Διαγραμματικά ο Γενικός Δείκτης παραμένει για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση κάτω από τον απλό κινητό μέσο των 12 ημερών (SMA 12: 4885) υπενθυμίζοντάς μας την ύπαρξη αρνητικού βραχυχρόνιου momentum, επισημαίνει η Fortius Finance σε τεχνική της ανάλυση με ημερομηνία 15 Ιουνίου.

Επίσης, στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις το εύρος ταλάντωσης του Δείκτη διαμορφώνεται ανάμεσα στη γραμμή αντίστασης των 4.881 μονάδων και της στήριξης των 4.802 μονάδων παρουσιάζοντας ενδείξεις πιθανής συσσώρευσης.

Για τη συνέχεια η όποια ανοδική η καθοδική διαφυγή από το προαναφερόμενο εύρος διακύμανσης θα επιφέρει έντονη διαγραμματική αντίδραση δίνοντας το στίγμα της μετέπειτα πορείας του.

Έτσι λοιπόν ενώ η ανοδική διαφυγή πάνω από τις 4.881 μονάδες με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα επαναφέρει τον Δείκτη προς το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων, η καθοδική διαφυγή θα οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη προς την επόμενη σημαντική ζώνη στήριξης των 4.730 - 4718 μονάδων, περιοχή από όπου διέρχεται και ο μεσοπρόθεσμος απλός κινητός μέσος των 100 ημερών (SMA 100:4726), αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Τέλος, τονίζει πως ιδιαίτερα θετικές είναι οι ενδείξεις που λαμβάνονται από τον Price Rate-Of-Change (ROC), όπου παρά την τελευταία βραχυχρόνια καθοδική κίνηση ο Δείκτης παραμένει πάνω από τη μηδενική γραμμή.

Με κέρδη της τάξεως του 0,89% (ενδοσυνεδριακά έως και 1,24%), στις 4.859 μονάδες, έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης πραγματοποιώντας σε 24.482 πράξεις αξία συναλλαγών 407,2 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 134,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε πακέτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v