Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Οι ΥΚΩ ωφελούν τα μεγέθη, λένε οι ΑΧΕ

Θετικές εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές για την εξέλιξη της έγκρισης από το ΥΠΑΝ των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας όσον φορά στη ΔΕΗ, τονίζοντας ότι δεν έχουν περιλάβει στις τιμές-στόχους τα πιθανά έσοδα από μια τέτοια κίνηση. Σχόλια από Marfin-Egnatia, HSBC και EFG Securities.

ΔΕΗ: Οι ΥΚΩ ωφελούν τα μεγέθη, λένε οι ΑΧΕ
Θετικές εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές για την εξέλιξη της έγκρισης από το ΥΠΑΝ των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας όσον φορά στη ΔΕΗ, τονίζοντας ότι δεν έχουν περιλάβει στις τιμές-στόχους τα πιθανά έσοδα από μια τέτοια κίνηση.

Σε αναβάθμιση της αποτίμησής της για τη ΔΕΗ φαίνεται ότι προτίθεται να προχωρήσει η Marfin-Egnatia, όπως αναφέρει στο πρωινό της report.

Η Marfin στην τωρινή της αποτίμηση για τη ΔΕΗ (τιμή-στόχος τα 18,20 ευρώ ανά μετοχή) δεν περιλαμβάνει σχετικές αποζημιώσεις, οπότε η έγκρισή τους θα οδηγήσει πιθανόν σε σημαντική αναβάθμιση της αποτίμησης.

Συνολικά, θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει από την πλευρά της την έγκριση του ΥΠΑΝ η HSBC, αφού το σχετικό ποσό, που δημοσιεύματα του Τύπου υπολογίζουν περί τα 200 - 300 εκατ. ευρώ, θα ενισχύσει την πιεσμένη κερδοφορία της ΔΕΗ. Κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής, μέρος της προοπτικής αυτής έχει ήδη αποτιμηθεί στην τιμή της μετοχής.

Ωστόσο, η HSBC αναφέρει πως στην τιμή-στόχο που έχει θέσει για τη ΔΕΗ δεν περιλαμβάνονται τα παραπάνω έσοδα, προσθέτοντας πως υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα σχετικά με τον ακριβή χρόνο και το μέγεθος της τυχόν επανάκτησης των συγκεκριμένων χρημάτων.

Δεδομένης της κατάστασης των δημοσιονομικών, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, πιθανή απόδοση των χρημάτων θα μπορούσε να προέλθει μόνο από αυξήσεις στους τελικούς πελάτες, όπως μια επιπλέον αύξηση των τιμολογίων, κάτι το οποίο δεδομένων και των επερχόμενων εκλογών η HSBC αμφισβητεί ότι μπορεί να συμβεί.

”Πολύ θετικά” χαρακτηρίζει η EFG Securities τα νέα για τη ΔΕΗ, αν και επισημαίνει ότι στη ρύθμιση πρέπει να ενταχθούν και οι παροχές ρεύματος προς τους αγρότες. Η απόδοση των ”χρωστούμενων” μπορεί να αυξήσει τα EBITDA του 2006 της ΔΕΗ κατά 20% - 50%, εκτιμά η EFG Securities, με το ποσό να κυμαίνεται ετησίως από 150 έως 350 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v