Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι καλύτεροι αναλυτές και brokers της Σοφοκλέους

Τις καλύτερες χρηματιστηριακές εταιρίες και τους καλύτερους αναλυτές για την Ελλάδα, το 2007, σύμφωνα με τη γνώμη των ίδιων των επαγγελματιών, που μετείχαν στην έγκυρη πανευρωπαϊκή έρευνα Pan- European Extel Survey, παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το euro2day.gr, στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Thomson. Ποιοι ξεχώρισαν σε κάθε κατηγορία, όλες οι κατατάξεις.

Οι καλύτεροι αναλυτές και brokers της Σοφοκλέους
Οι Citi Investment Research και NBG International είναι οι δύο καλύτερες χρηματιστηριακές εταιρίες για την Ελλάδα, που παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες στις κατηγορίες mid & small caps και country analysis αντίστοιχα, σύμφωνα με την ετήσια πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση επαγγελματιών (Pan-European Survey 2007) της Thomson Extel .

Το euro2day.gr παρουσιάζει αποκλειστικά τα πλήρη αποτελέσματα για την Ελλάδα, στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας του με την Thomson Financial News και την Thomson Εxtel Surveys που ανήκουν αμφότερες στον μεγάλο διεθνή όμιλο της Thomson.

Σημειώνεται ότι στην πανευρωπαϊκή επισκόπηση έλαβαν μέρος 1.499 εταιρίες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, 490 εισηγμένες εταιρίες και 128 χρηματιστηριακές από όλη την Ευρώπη.

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για την κατηγορία Mid & Small Caps (σ.σ. για τους ξένους, όλες οι μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου χαρακτηρίζονται Mid & Small Caps) βρίσκεται η Citi Investment Research, διατηρώντας τα πρωτεία από το 2006, ενώ στη δεύτερη βρίσκεται και φέτος η Deutsche Bank.

Μία θέση υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, στην τρίτη, βρίσκεται η Alpha Finance, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: NBG International (4η από 7η), HSBC (5η από 3η), IBG/Egnatia (6η από 8η), UBS (7η από 5η), P&K Securities (8η από 6η), Oppenheim Research (παρέμεινε στην ένατη θέση) και Proton Securities (10η από 21η).

Στους μεμονωμένους αναλυτές, τον τίτλο του καλύτερου καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Σπάις της Deutsche Bank, συγκεντρώνοντας το 44,49% των προτιμήσεων των επαγγελματιών έναντι 28,14% για τον δεύτερο, κ. Λάμπρο Παπαδόπουλο της Citi.

Στην τρίτη θέση των προτιμήσεων βρίσκεται ο κ. Σταύρος Ανάγνου της NBG International, o οποίος στην αντίστοιχη περυσινή επισκόπηση δεν συγκαταλεγόταν στην πρώτη δεκάδα. Στην τέταρτη θέση ο κ. Πόλις Πολυκάρπου της Citi (από την 6η το 2006), ενώ στην πέμπτη (από την 3η πέρυσι) βρίσκεται ο κ. Στέργιος Σουγιουτζόγλου της UBS.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος της IBG/Egnatia (6ος, ενώ πέρυσι δεν συγκαταλεγόταν στην πρώτη δεκάδα), ο κ. Mariano Colmenar της Credit Suisse (7ος), η κ. Μαίρη Ψυλλάκη της P&K Securities και οι κ. Θεόδωρος Ρίτσος της P&K και Ανδρέας Μπαλάσκας της IBG/Egnatia.

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για το Country Analysis βρίσκεται η NBG International, από τρίτη καλύτερη χρηματιστηριακή το 2006, συγκεντρώνοντας το 13,56% των προτιμήσεων των Ευρωπαίων επαγγελματιών του χώρου, οριακά υψηλότερα από το 13,35% της Citi Investment Research που ήλθε στη δεύτερη θέση.

Η UBS, καλύτερη χρηματιστηριακή το 2006, κατρακύλησε στην όγδοη θέση φέτος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 4,69% των προτιμήσεων.

Στην τρίτη βρίσκεται η HSBC (από 9η το 2006), ενώ σταθερή στην τέταρτη θέση παρέμεινε η P&K Securities. Στην πέμπτη θέση, από την όγδοη, αναρριχήθηκε η IBG/Egnatia.

Από εκεί και πέρα, τη δεκάδα των καλύτερων χρηματιστηριακών εταιριών συμπληρώνουν οι: Deutsche Bank (6η από 14η), Alpha Finance (7η από 5η), UBS (8η από 1η), EFG Eurobank Securities (9η από 10η το 2006) και Merrill Lynch International.

Τον τίτλο του καλύτερου στην Ελλάδα για το Country Analysis λαμβάνει ο κ. Ανδρέας Κοντογούρης της P&K, ο οποίος είχε καταλάβει την 4η θέση στη σχετική κατάταξη το 2006.

Στη δεύτερη θέση ο κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος της Citi (2η θέση το 2006) και στην τρίτη θέση των προτιμήσεων ο κ. Στέργιος Σουγιουτζόγλου της UBS (από την 1η θέση το 2006).

Στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων βρίσκονται ακόμη ο κ. Γιώργος Πάτρας της NBG International (4oς), ο κ. Δημήτρης Δαρδάνης της P&K (5oς), ο κ. Πάρης Μαντζαβράς της HSBC, o κ. Paul Formanko της JP Morgan, ο κ. Πόλις Πολυκάρπου της Citi, ο κ. Δημήτρης Γιαννούλης της Alpha Finance και ο κ. Πέτρος Κατσούλας της Credit Suisse.

*Δείτε την επισκόπηση της Thomson Financial για τους Έλληνες αναλυτές και τις χρηματιστηριακές στη διπλανή στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v