Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

C. Suisse: Κερδισμένοι και χαμένοι από ομόλογα

Στην άνοδο των πραγματικών ομολογιακών αποδόσεων και όχι στις πληθωριστικές προσδοκίες αποδίδει τους πρόσφατους τριγμούς στις χρηματιστηριακές αγορές η Credit Suisse, όπως αναφέρει στο πρωινό της report. Ποιοι κλάδοι επιβαρύνονται και ποιοι επωφελούνται από την άνοδο στις πραγματικές αποδόσεις των ομολόγων.

C. Suisse: Κερδισμένοι και χαμένοι από ομόλογα
Στην άνοδο των πραγματικών ομολογιακών αποδόσεων και όχι στις πληθωριστικές προσδοκίες αποδίδει τους πρόσφατους τριγμούς στις χρηματιστηριακές αγορές η Credit Suisse, όπως αναφέρει στο πρωινό της report.

Όπως εκτιμά ο διεθνής οίκος, η μεγαλύτερη αύξηση στις ομολογιακές αποδόσεις έχει ήδη πραγματοποιηθεί για το 2007 και θα προκαλούσε έκπληξη μια άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων πλέον του 5,4% στις ΗΠΑ και του 4,8% στην Ευρώπη. Ωστόσο, φοβάται ακόμη υψηλότερες αποδόσεις εντός του 2008.

Σύμφωνα με την Credit Suisse, η άνοδος των πραγματικών ομολογιακών αποδόσεων είναι κακή για μη κυκλικούς κλάδους με υψηλή μόχλευση όπως το real estate, οι κοινωφελείς εταιρίες, οι καπνοβιομηχανίες και οι εταιρίες στις οποίες λαμβάνει χώρα αναδιάρθρωση. Επίσης είναι κακή για κλάδους με κύκλους μακράς διαρκείας όπως η βιοτεχνολογία, ο ιατρικός εξοπλισμός και οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται σε ”τεντωμένές” αγορές κατοικίας όπως στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ε.Ε.

Οι κλάδοι που επηρεάζονται θετικά είναι οι εταιρίες με μεγάλες μη χρηματοδοτούμενες μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις και κλάδοι με κύκλους μικρής διάρκειας όπως η τεχνολογία, η εξόρυξη και τα χημικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v